Китай прекрати производството на 553 пътнически модела, които не отговарят

...
Китай прекрати производството на 553 пътнически модела, които не отговарят
Коментари Харесай

Китайците спряха производството на 553 модела

Китай приключи производството на 553 пътнически модела, които не дават отговор на условията за разход на гориво. Това е следващата стъпка на държавното управление в опит да се понижи замърсяването на въздуха в страната.

Сред моделите, които към този момент няма да се създават, попадат седанът Audi FV7145LCDBG (Q3) на FAW, седанът Benz BJ7302ETAL2 (C-Classна Beijing Benz и седанът Chevrolet SGM7161DAA2 (Cruze) на Shanghai GM.

През последната година Китай вкарва все по-стриктни условия и стандарти в опит да понижи замърсяването на въздуха. Тук спадат методът на рандеман на стомана, ограничаване в потреблението на въглища, както и проект за прекъсване продажбата на автомобил с мотори с вътрешно горене. Последната мярка е първият случай, в който Китай афишира забранителен лист с коли, а това е единствено началото, твърди Уанг Лиушенг, анализатор в шанхайската China Merchants Securities Co.

“Подобни забранителни описи ще се появяват постоянно в бъдеще. Това е жизненоважен ход, с цел да се подсигурява здравословното развиване на промишлеността в дълготраен проект.”

Въпросните 552 модела са „ доста малък” % от пътническите коли, които се създават в Китай, твърди генералният секретар на China Passenger Car Association.

Планът на Китай е през 2030 година в страната да се забрани продажбата на ДВГ. Очаква се, че в този миг до 40% от автопарка ще бъде формиран от хибриди, електрически автомобили и коли на горивни кафези.

За 11-те месеца на 2017 година в Китай са продадени 490 750 „ зелени” автомобила. Най-популярната машина от тях е електрическият кросоувър BAIC EC-Series, който е осъществен в тираж от 64 910.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

Още вести може да откриете на нашата Фейсбук страница ТУК

За пръв Volkswagen прескочи границата от 6 млн. за година

Най-скъпите 10 автомобила в света през 2017 година

Електрическите коли са ключът за немските авто гиганти
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР