Китай оценява Европейския съюз като една от стратегическите сили в

...
Китай оценява Европейския съюз като една от стратегическите сили в
Коментари Харесай

Отношенията с Европейския съюз са приоритет в китайската дипломация

Китай прави оценка Европейския съюз като една от стратегическите сили в интернационалната общественост, а китайско-европейските връзки са приоритет в китайската дипломация. Това съобщи китайският ръководител Си Дзинпин на вчерашната среща с гостуващата в Пекин Урсула Фон дер Лайен, ръководител на Европейската комисия.

Китай и Европа би трябвало да си сътрудничат въз основа на взаимната полза и да поддържат икономическата глобализация и комерсиалната либерализация. Пекин е значим сътрудник на Европа за разрешаване на провокациите в сферите на енергетиката и инфлацията и за повишение на конкурентоспособността. Китай приветства Европейския съюз да продължи да се възползва от опциите на китайското развиване. На срещата китайският водач още един път акцентира сериозната позиция на страната по тайванския въпрос.

Урсула Фон дер Лайен на собствен ред уточни, че Европейският съюз е последовател на разговора и отворените политически и стопански връзки с Китай и се надява да ускори обмена и съдействието със страната, да се възвърне механизмът за разговор допустимо най-скоро, с цел да бъде задействано по-ползотворно взаимноизгодно партньорство. Тя посочи още, че Европейски Съюз няма предпочитание да трансформира дълготрайната си политика за „ един Китай “ и признава държавното управление на КНР за единственото законно държавно управление, представяйки целия Китай. Европейски Съюз се надява да се резервира мира и стабилността в Тайванския пролив.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР