Китай отхвърли предложението на САЩ да внесе в черния списък“

...
Китай отхвърли предложението на САЩ да внесе в черния списък“
Коментари Харесай

Китай отхвърли санкция на САЩ срещу Северна Корея

Китай отхвърли предлагането на Съединени американски щати да внесе в „ черния лист “ 10 кораба, което съгласно Съвета за сигурност на Организация на обединените нации е нарушаване на интернационалните наказания против Северна Корея.

Миналата седмица Секретен сътрудник на Организация на обединените нации одобри единомислещо резолюция за стягане на глобите против КНДР в отговор на извършеното от страната на 29 ноември изстрелване на балистична ракета. Документът вкарва нови ограничавания за доставки на недопечен петрол и артикули на нефтопреработването, а също изисква от всички страни да върнат в страната им севернокорейските трудови мигранти в границите на 24 месеца.

Наскоро Вашингтон прикани всички съдружници да поддържат блокадата на КНДР, напомня „ Уол стрийт джърнъл “. Доналд Тръмп от своя страна съобщи, че е отчаян от продължаващите доставки на петрол от Китай в Северна Корея, които заобикалят глобите на Организация на обединените нации, и заплаши да втвърди американския метод в търговията с Китай.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР