Китай обяви, че неговите балистични ракети със среден обсег DF-26

...
Китай обяви, че неговите балистични ракети със среден обсег DF-26
Коментари Харесай

Нови модерни ракети на въоръжение в армията на Китай

Китай разгласи, че неговите балистични ракети със междинен обхват DF-26 са били въведени на въоръжение, засилвайки способността му да се опълчва на съперниците си по суша и море, оповестява " Асошиейтед прес ".

Говорителят на китайското военно министерство е декларирал пред публицисти, че ракетата била в положение да носи както стандартни, по този начин и нуклеарни бойни глави, а последните да извършат бърз ответен удар.

Смята се, че ракетата е с диапазон до 4000 километра, което оставя уязвими сериозно значими американски военни съоръжения на остров Гуам в Тихия океан.

Въпреки това представителят подчертал, че Китай оставал твърдо на позицията си, че военните му качества са за отбранителни цели, в това число и политиката, че в никакъв случай няма да предприеме първи нуклеарен удар против съперник.

Ракетните сили на Китай в огромна степен са предопределени да разрушат защитата на Тайван в опит да завладеят самоуправляващия се остров, като в същото време се опълчват на военната поддръжка от страна на САЩ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР