Китай обвини САЩ и в милитаризиране на космоса в контекста

...
Китай обвини САЩ и в милитаризиране на космоса в контекста
Коментари Харесай

Китай обвини САЩ в милитаризиране на космоса

Китай упрекна Съединени американски щати и в милитаризиране на космоса в подтекста на замразените на равнище " военни министерства " контакти сред двете страни, съобщи Асошиейтед прес. Това обвиняване от Пекин идва единствено ден след прелитането над Тайванския пролив на патрулен аероплан на американските военноморски сили – Пи-8Ей " Посейдон " (P-8A Poseidon), който се употребява и за битка против подводници.

Говорителят на китайското министерство на защитата Тан Къфей сподели през днешния ден, че основаването на Космическите сили на Съединени американски щати като най-ново звено на американската войска през 2019 година е имало " извънредно отрицателно въздействие върху сигурността на космоса и световната стратегическа непоклатимост ".

" В последните години Съединени американски щати ускоряват милитаризирането на космоса ", съобщи Тан. " Бих желал да подчертая още веднъж, че Китай се придържа към потреблението на космоса за мирни цели, изрично се опълчва на въоръжаването и на превръщането на галактическото пространство в полесражение и също по този начин е срещу всяка форма на конкуренция във въоръжаването там ".

Военното министерството на Китай изясни реакцията на Тан Къфей като разследване от изказаните неотдавна терзания от водачите на американските галактически сили от възходящите благоприятни условия на Китай, които Пекин дефинира като " типичен когнитивен дисонанс ".

Пример за китайския прогрес в космоса е личната орбитална станция на страната, както и плануваното изпращане на галактически екипаж на Луната. АП напомня още, че през 2007 година Китай е бил жигосан в интернационален мащаб, откакто взриви с ракета фиктивен метеорологичен спътник и остави в открития космос редица парчета, които заплашват други орбитални обекти.

Независимо че Съединени американски щати изпратиха високопоставени публични лица в Пекин, измежду които държавният секретар Антъни Блинкън и финансовия министър Джанет Йелън, връзките сред двете страни остават на най-ниската си точка в историята. Китай неведнъж отхвърля да възобнови контактите сред военните министерства на страните, явно в символ на митинг против доставката на отбранително оръжие от Съединени американски щати за Тайван.

Вчера командването на Източния спектакъл на Народноосвободителната войска на Китай (НОАК), чийто действен периметър е против Тайван, разгласи, че са изпратени изтребители, които да " последват и следят американския аероплан по време на полета му и да работят в сходство със законите и наредбите ".

Седми флот на Военноморски сили на Съединени американски щати разгласи, че патрулният аероплан Пи-8Ей " Посейдон " е прелетял над протока в интернационално въздушно пространство.

" С дейностите си в рамките на Тайванския пролив съгласно интернационалното право Съединени американски щати отстояват националните права и свободи на придвижване във въздушното и водното пространство ", гласеше мнението на Седми американски флот. 
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР