Китай обви в неделя 5-годишен план за преминаване на градовете

...
Китай обви в неделя 5-годишен план за преминаване на градовете
Коментари Харесай

За да прочисти въздуха в градовете, Китай изтегля 74 млн. тона въглища от енергетиката

Китай обви в неделя 5-годишен проект за прекосяване на градовете в северната част от страната към екологично чисти източници на отопление.

Една от ограниченията предвижде до 2019 година изгарянето на въглища в половината от тази част на страната да намалее със 74 милиона това.

Планът е без казус и планува до 2021 година милиони семейства и филяди компании да преминат от мътлища към природен газ като източник на топлинна сила в зимните месеци. Той бе разгласен по едно и също време от 10 държавни организации и стартира да работи неотложно.

Властите овявяват съответни ограничения, в това число потребление на геотермална сила, отопление с биомаса, слънчева сила, газово отопление, изгаряне на индустриални боклуци и потребление на така наречен чисти въглища.

Първата задача, обаче, е да се овладее острият дефицит на природен газ в региона. В събота компанията PetroChina пренасочи на север съвсем 7 млн. куб. м природен газ от провинция Гаундун. Петролно-газовят колос CNOOC добави 3-5 милиона куб м. дневно от Южнокитайско море и терминала за полутечен газ в град Жухай.

Въпреки това предприятия затварят или ограничанат производството, а компании оповестяват за трупане на загупи, тъй като доставчиците им по веригата са останали без топлоенергия. " Ройтерс " откри през декември в региона, че в студеното време опция за отопление се търси от жилища до учебни заведения.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР