Китай обмисля да затвори консулството на САЩ в град Ченду,

...
Китай обмисля да затвори консулството на САЩ в град Ченду,
Коментари Харесай

Китай отвръща на САЩ, затваря им консулството в град Ченду

Китай обмисля да затвори консулството на Съединени американски щати в град Ченду, ситуиран на югозападната част на страната, оповестява South China Morning Post, базирайки се на анонимни източници.

Освен този в Чънду, в континентален Китай има още четири американски консулства: в Гуанджоу, Шанхай, Шънян и Ухан, дружно с генерално консулство в Хонконг и Макао. Дипломатическата задача на Съединени американски щати в Ухан също е в развой на разглеждане за закриване от китайските управляващи съгласно по-рано появила се информация.

Американското консулство в Чънду отвори порти през 1985 година и е стратегически значимо, защото обгръща югозападния район на страната, в това число провинциите Съчуан, Юнан, Гуейджоу, самостоятелния район Тибет и Чунцин.

Вашингтон подреди през вчерашния ден закриването на китайското консулство в Хюстън поради " отбрана на интелектуалната благосъстоятелност и персоналната информация ", до момента в който американският президент Доналд Тръмп загатна, че сходни ограничения могат да бъдат подхванати и против други китайски дипломатически представителства. От своя страна Пекин отхвърли изказванията на Съединени американски щати, определяйки ги като " безпочвени измислици ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР