Китай нападна САЩ, обвинявайки ги, че разпространяват паника по отношение

...
Китай нападна САЩ, обвинявайки ги, че разпространяват паника по отношение
Коментари Харесай

Пекин: Вашингтон сее паника с реакцията си относно коронавируса 

Китай атакува Съединени американски щати, обвинявайки ги, че популяризират " суматоха " във връзка с смъртоносния ковид . Вашингтон забрани влизането на американска територия на пасажери от Китай.

" Съединени американски щати „ не са оказали никакво значително съдействие “ и единственото, което направиха, е да популяризират суматоха ", сподели говорителката на китайското външно министерство Хуа Чунин на брифинг пред кореспонденти.

В петък беше оповестено изключително състояние от страна на Вашингтон в региона на опазването на здравето . Правителството на Съединени американски щати даже краткотрайно забрани влизането на задгранични жители, пътували до Китай през последните две седмици, с цел да лимитират разпространяването на епидемията.

Нови ограничавания ще бъдат наложени и на американските жители, като тези, които се връщат от провинцията, която е в епицентъра на заболяването, се слагат под наложителна 14-дневна карантина.

Има осем доказани случаи в Съединени американски щати на новия ковид , който се появи на пазара на живи морски блага в Ухан, китайската провинция Хубей.-->

Оттогава вирусът се е популяризирал допълнително от 24 страни, макар че доста държавни управления постановат невиждани забрани за пътешестване на хора, идващи от Китай.

Световната здравна организация към този момент разгласи експлоадирането на епидемията за световна изключителна обстановка , а броят на смъртните случаи в Китай набъбна до 362, до момента в който общите инфекции доближиха над 17 000, надминавайки епидемията от ТОРС от преди две десетилетия. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР