Китай изразява дълбоко безпокойство от ескалацията на конфликта в Украйна

...
Китай изразява дълбоко безпокойство от ескалацията на конфликта в Украйна
Коментари Харесай

Китай за конфликта в Украйна: Определени страни незабавно да спрат да наливат масло в огъня

Китай показва " надълбоко безпокойствие " от ескалацията на спора в Украйна и опцията обстановката да излезе отвън надзор, съобщи китайският външен министър Цин Ган, представен от

" Продължаваме да насърчаваме разговора за мир... и да работим с интернационалната общественост за поощряване на разговора и консултациите, с цел да се отговори на безпокойствата на всички наранени страни и да се реализира обща сигурност ", добави министърът на конференция в Пекин, представен от Франс прес.

" Призоваваме избрани страни неотложно да спрат да наливат масло в огъня ", сподели Цин.

" Обявяваме се твърдо против всяка форма на надмощие и против всяка непозната интервенция във вътрешните работи на Китай ", сподели министърът.

Пекин, който предходната година подписа " партньорство без граници " с Москва, се въздържа да подлага на критика съветската инвазия в Украйна. Съединени американски щати предизвестиха за последствия, в случай че Китай окаже военна поддръжка на Русия. Пекин твърди, че не оказва сходна поддръжка, показва Ройтерс.

Китай разгласява документ, наименуван Глобална самодейност за сигурност, който отразява знакови оферти на президента Си Цзинпин в региона на сигурността и по-специално, се опира на концепцията разнообразни публични системи и цивилизации на бъдат третирани еднообразно и на правилото за " неделимата сигурност " - идея, която е подкрепяна също и от Русия.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР