Китай и Русия предложиха Съветът за сигурност на ООН да

...
Китай и Русия предложиха Съветът за сигурност на ООН да
Коментари Харесай

Китай и Русия искат отмяна на санкции срещу КНДР, САЩ твърдят, че не е моментът

Китай и Русия предложиха Съветът за сигурност на Организация на обединените нации да отстрани наказания на Северна Корея да изнася скулптури, морски блага и текстил, съгласно план на резолюция, забелязан от " Ройтерс ", ход, който Русия съобщи, че има за цел да насърчи договарянията сред Вашингтон и Пхенян.

Проектът също по този начин прикани за унищожаване на възбрана за севернокорейците, които работят в чужбина , и преустановяване на условието за 2017 година всички тези служащи да бъдат репатрирани до идната седмица . Проектът също ще освободи междукорейските планове за железопътно и пътно съдействие от глобите на Организация на обединените нации .

Не е ясно по кое време или дали проекторезолюцията може да бъде гласувана в 15-членния съвет за сигурност. Резолюцията се нуждае от девет гласа " за " и да няма несъгласие от страна на Съединени американски щати, Франция, Англия, Русия или Китай.

" Ние не бързаме ", разяснява съветският дипломат в Организация на обединените нации Василий Небензия пред " Ройтерс ", като добави, че договарянията с членове на съвета стартират във вторник . Той разяснява, че препоръчаните за унищожаване наказания, " не са директно свързани с нуклеарната стратегия на Северна Корея , това е филантропичен въпрос ".

Служител на Държавния департамент на Съединени американски щати съобщи, че в този момент не е моментът Съветът за сигурност да обмисля унищожаване на наказания против Северна Корея, защото страната " заплашва с ескалираща провокация , отхвърля да се срещне за разискване на денуклеаризация и продължава да поддържа и промотира неразрешените си оръжейни стратегии за всеобщо заличаване и балистични ракети. "

Санкциите против промишленостите, които Русия и Китай оферират да се анулират , носят на Северна Корея стотици милиони долари и са въведени през 2016 и 2017 година, с цел да се опитат да преустановят финансирането на нуклеарните и ракетните стратегии на Пхенян.
 Съединени американски щати пращат специфичен делегат в Пхенян
Съединени американски щати пращат специфичен делегат в Пхенян

Натиск над Северна Корея за договаряния

Говорителят на китайското външно министерство Ген Шуан съобщи пред кореспонденти във вторник, че някои наказания би трябвало да бъдат анулирани в светлината на това, че Северна Корея съблюдаване " съответни резолюции ".

" Надяваме се Съветът за сигурност да приказва с един глас в поддръжка на политическа резолюция ", съобщи Шуан на постоянен брифинг, като добави, че нуждата от разрешаване на обстановката на Корейския полуостров става все по-належаща .

Съединени американски щати, Англия и Франция упорстват да не се отстраняват глобите на Организация на обединените нации , до момента в който Северна Корея не се откаже от своите нуклеарни и балистични ракетни стратегии. Пхенян е подложен на наказания поради тези стратегии от 2006г.

" За Северна Корея, както и преди, е доста значимо съветът да поддържа единение ", разяснява немският дипломат в Организация на обединените нации Кристоф Хесген.

В интернационален проект нараства опасенията , че Северна Корея може да възобнови нуклеарни или ракетни тествания с огромен обхват на деяние (спрени от 2017 г.), тъй като договарянията за денуклеаризация сред Пхенян и Вашингтон закъсняват.

Севернокорейският водач Ким Чен-ун и президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп са се срещали три пъти от юни 2018 година, само че не е реализиран прогрес и Ким е дал на Тръмп време до края на 2019 година, с цел да покаже еластичност. Посланикът на Северна Корея в Организация на обединените нации заявява този месец, че денуклеаризацията не е на масата.
 Тръмп: Следим деликатно Северна Корея
Тръмп: Следим деликатно Северна Корея

След последните ракетни проби на Пхенян

Представител на Държавния департамент на Съединени американски щати съобщи, че Тръмп остава зает да реализира прогрес, употребявайки дипломация .

Небензия съобщи, че планът на резолюция е ориентиран към поощряване на договарянията сред Съединени американски щати и Северна Корея . " Това е цялата концепция, не вършим тази резолюция на инат, в действителност желаеме да ги улесним ", добави той.

Проектът приветства " продължаването на разговора сред Съединените щати и КНДР на всички нива , ориентиран към определяне на нови връзки сред Съединени американски щати и КНДР, създаване на взаимно доверие и сливане на напъните за създаване на дълготраен и постоянен мир на Корейския полуостров с поетапен и синхронизиран метод. "

Той приканва също по този начин д а се възобновят по този начин наречените шестстранни договаряния сред Северна Корея, Южна Корея, Китай, Съединените щати, Русия и Япония или започването на " многостранни съвещания във всеки различен сходен формат за да се улесни спокойно и изцяло решение посредством разговор . "

Русия и Китай от дълго време декларират, че Съветът за сигурност би трябвало да възнагради Пхенян , откакто Ким даде обещание през 2018 година да работи за денуклеаризация.

На съвещание на Съвета за Северна Корея предходната седмица - свикано от Съединени американски щати - китайският дипломат в Организация на обединените нации Жан Жун съобщи, че глобите би трябвало да бъдат приспособени, тъй че да се " избегне трагичен поврат " на обстановката.

Проектът на резолюция, публикуван в Съвета за сигурност от Русия и Китай, декларира, че глобите ще бъдат прекъснати " с желание да се увеличи качеството на живот на цивилното население ".

Пхенян е прочут с построяването на големи скулптури в социалистически жанр , които изнася основно в африкански страни . Някои анализатори пресмятат, че Северна Корея е спечелила десетки милиони долари, продавайки сходни скулптури.

Освен това печели и милиони долари от морски блага . През 2017 година посланик от Организация на обединените нации съобщи, че се чака Северна Корея да завоюва към 295 милиона $ от експорт на морски блага през тази година.

Текстилът е вторият по величина експорт на Северна Корея след въглища и други потребни изкопаеми през 2016 година на обща стойност 752 милиона $ , сочат данни на Корейската организация за поощряване на търговията и вложенията (KOTRA). По данни на китайските митници съвсем 80% от износа на текстил отива в Китай .

Заплатите на служащите, изпратени в чужбина , също дават валута за държавното управление на Пхенян . През 2015 година американски откривател по правата на индивида съобщи, че КНДР принуждава над 50 000 души да работят в чужбина, основно в Русия и Китай , като печелят сред 1,2 милиарда и 2,3 милиарда $ годишно .
 Северна Корея провела
Северна Корея провела " значимо тестване "

С това укрепвала нуклеарното си възпиране
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР