Kiskut Open, четвъртфиналАдриан Андреев – Мирза Башич 6-2, 7-6(4)Адриан Андреев

...
Kiskut Open, четвъртфиналАдриан Андреев – Мирза Башич 6-2, 7-6(4)Адриан Андреев
Коментари Харесай

Андреев с чиста победа на Чалънджъра в Унгария


Kiskut Open, четвъртфинал

Адриан Андреев – Мирза Башич 6-2, 7-6(4)

Адриан Андреев доближи до четвъртфинала на Чалънджър шампионата в Секешфехервар след успех над международния №468 Мирза Башич. След извоюваната първа част, българинът бе съществено усложнен във втората, като му се наложи да избавя сетбол, само че все пак не разреши на съперника си да му отнеме контрола върху мача.

Следващият противник на Андреев ще бъде оглавяващият схемата Фабиан Марожан (№163).

Третата ни ракета записа повече асове (5-4) и не позволи нито една двойна неточност в хода на дуела. Андреев завоюва 81% от точките си на първи сервис (34/42) и оползотвори три от шестте си шанса за пробив (50%), до момента в който Башич осъществя един от двата брейкпойнта, до които доближи (50%).

Андреев съумя да пробие след дълъг и оспорван откриващ гейм, а след това затвърди брейка за 2-0. Башич редуцира пасива си, само че не за дълго. Българинът записа три следващи сервис гейма на нула, като в това време осъществя нов пробив и по този метод надви безапелационно с 6-2 в първия сет.

Втората част бе доста по-равностойна, като Андреев още веднъж проби пръв, само че този път Башич незабавно върна брейка. Босненецът стигна до сетбол при 5-4, само че международният №204 избегна заплахата. До края на сета никой от двамата не си извоюва нов късмет за пробив и това наложи изиграването на тайбрек. В него Андреев бе по-прецизен във значимите моменти и победи с 6-2, 7-6(4) след час и половина игра.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР