Кирил Петков обяви, че ПП-ДБ ще внесат проекта за реформа

...
Кирил Петков обяви, че ПП-ДБ ще внесат проекта за реформа
Коментари Харесай

Кирил Петков към Борисов: Внасяме законите за реформа на службите. Ако той е против, да заяви защо

Кирил Петков разгласи, че ПП-ДБ ще внесат плана за промяна в службите за сигурност още в понеделник - макар че и ГЕРБ, и Движение за права и свободи отхвърлят да ги поддържат.

Петков разгласява собствен запис от Народното събрание на Австрия, където е бил на срещи по отношение на кандидатстването на България за член на Шенген.

" Правителството на акад. Денков ще направи всичко допустимо да обезпечи сигурността, която е нужна за шенгенското пространство. Ние от Народното събрание би трябвало да създадем същото. Ето за какво в понеделник ние от ПП-ДБ ще внесем законите за промяна в службите за сигурност. Ако господин Борисов не желае да ги прави тези промени, дано съобщи за какво. Ако не желае, дано не бавим нито ден повече. Защото отговорността пред всички нас е голяма ", сподели Кирил Петков в клипа.

Позицията му идва седмица откакто Атанас Атанасов - създател на предложенията за обединение на ДАР и ДАНС, и за лишаване на президентската власт при назначенията на техните ръководители - подаде оставка като ръководител на Комисията за надзор на службите.

Атанасов го направи в символ на митинг против решението на Бойко Борисов да откаже поддръжка за плановете, макар че ГЕРБ в началото са декларирали кардинална позиция в тази тенденция.

Мнозинството е подложено на доста мощен напън от страна на президента Румен Радев, който е индивидът, назначил настоящите сега ръководители на службите по време на служебните си ръководства.

Радев упреква в " непросветеност " и опит за политическо завладяване на разследващите организации - нещо, за което получи съществени рецензии от страна на някогашния министър председател Иван Костов.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР