Кирил Петков натопи бившия министър на енергетиката Александър Николов като

...
Кирил Петков натопи бившия министър на енергетиката Александър Николов като
Коментари Харесай

Кирил Петков натопи Александър Николов за Джемкорп: Той ме посъветва да подпишем меморандума

Кирил Петков натопи някогашния министър на енергетиката Александър Николов като провинен за подписването на скандалния меморандум с " Джемкорп ".

В Народното събрание Петков получи въпрос от депутата от " Възраждане " Стоян Таслаков да изясни по какъв начин се е срещнал с меморандума и с офшорката " Джемкорп ".

" Бях се срещнал с този меморандум от министъра на енергетиката. Той сподели: Имаме 9 страници необвързващ меморандум, без действителни суми или действителни планове, опция за търсене на вложения за България. Той сподели, това са негови думи! 

 

" АйПи3 " бяха вложили 17 милиарда паунда в Англия и е хубаво този вид американски компании, които имат интерес да влагат в България, да видят дали има капацитет за инвестиция в този миг. Това беше единственото ми запознанство с меморандума. От министъра на енергетиката персонално бях посъветван, че това е добра концепция ", съобщи Петков от трибуната.

Преди това ръководителят на правната комисия в Народното събрание Радомир Чолаков направи остро изказване за аферата " Джемкорп ": " Приготовлението за закононарушение също е закононарушение. Язък ви за образованието ", сподели той.

Да свалим тона. Няма да споделям, че отчетът се пробва да заблуждава българите. Този меморандум е необвързващ. Целият е 9 страници. Докладът за него е 175 стр. В необвързващия меморандум, на никое място я няма цифрата 1 милиард $, изясни пък Кирил Петков. Той бил направил нужното за прекратяването. Джемкорп и IP3 нямали искания към българската страна. След това Петков описа вица за компютрите и компотите.

Радомир Чолаков пък сподели, че по този начин и не е схванал за какво този меморандум е бил подписан. Вероятно ставало дума на аферисти да се дава стратегическа информация. Приготовлението за закононарушение също е закононарушение. Прилагат се обикновени схеми от 90-те години. Язък ви за образованието, нищо не сте научили. Трябваше да сте светци и да не назначавате дамите си, сподели Чолаков.

 

Малко по-късно Народното събрание одобри отчета за активността на краткотрайната комисия " Джемкорп "  и реши отчетът ще бъде изпратен на Държавната организация „ Национална сигурност “, Министерския съвет и Министерство на вътрешните работи за запознаване и предприемане на дейности в границите на компетенциите им.

 

Докладът бе признат със 129 гласа " за ".
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР