Кирил Петков да подаде оставка като съпредседател на ПП и

...
Кирил Петков да подаде оставка като съпредседател на ПП и
Коментари Харесай

Заговор срещу Кирил Петков. Асен Василев и Пеевски му взимат главата

Кирил Петков да подаде оставка като съпредседател на Политическа партия и да излезе от политиката.

Такава е оперативната задача на лагера в " Промяната ", гравитиращ към другия съпредседател Асен Василев. В него влизат Даниел Лорер, Искрен Митев и още най-малко десетина депутати, написа ПИК.

Те ще употребяват като мотив против Петков скандалните му контакти с олигарха-лобист Спас Русев (заснети от Соня Колтуклиева и ПИК), след които произтекоха избрани интензивности в Комисия за защита на конкуренцията по отношение на договорката " Виваком " - " Булсатком ".

Според вътрешна информация войната в редиците на Политическа партия е ескалирала до последна степен. Кирил и Асен към този момент не си приказват, не се появяват дружно обществено, водят паралелни политики.

Петков се употребява с фанатичната поддръжка на Лена Бориславова, Никола Минчев и премиера Николай Денков. Той управлява и болшинството измежду народните представители, тъй че чисто официално възможностите са на негова страна.

Конфликтът се е отпушил след разкритията за така наречената спекулация " Чаталджа ", появили се в близкия до Лена Бориславова уебсайт " Бърд ". Връзката на Петков с журналиста от " Бърд " Атанас Чобанов е обществена - двамата са били сътрудници във фондация " Корал ".

По-късно прокуратурата образува досъдебно произвеждане против Лена Бориславова за изнасяне на класифицирана информация към Чобанов (данни за " Южен поток " ), докато тя е шефка на премиерския кабинет.

" Чаталджа " е вътрешнопартийна конспирация в границите на " Промяната ", опит на Петков и Бориславова да отстранят авторитетния в държавното управление финансов министър, потвърдиха пред ПИК два самостоятелни един от различен източника от средите на сглобката.

Косвено удостоверение в тази посока даде и водачът на ГЕРБ Бойко Борисов, който разгласи " Чаталджа " за " другарски огън ".

В последно време лобито към Асен Василев дава отговор мълниеносно, давайки да се разбере, че няма да се съобщи толкоз елементарно. Интересното е, че Асен се употребява с персоналната защита на мощната фигура в ръководството Делян Пеевски, който упорства той да остане финансов министър след ротацията. Пеевски протежира интензивно и шефа на Национална агенция за приходите Румен Спецов, за който се знае, че работи що се касае за Политическа партия, толкоз и за Движение за права и свободи, и то от години.
 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР