Кипър ще привлича чуждестранни технологични таланти за работа на острова,

...
Кипър ще привлича чуждестранни технологични таланти за работа на острова,
Коментари Харесай

Кипър със стратегия за привличане на висококвалифицирани специалисти от чужбина

Кипър ще притегля задгранични софтуерни гении за работа на острова, като облекчава разпоредбите за даването им на поданство. Това планува новият закон, който Народното събрание утвърди.

Чуждестранни висококвалифицирани експерти, работещи в бранша на научните проучвания, технологиите и нововъведенията, могат да аплайват за ускорено приемане на кипърско поданство, регламентира новата законова уредба, съобщи БНР.

С признатите промени се облекчават част от условията, понижава се бюрокрацията и се усъвършенстват процедурите по отношение на тази предпочитана за Кипър група. Молбите на претендентите от нея ще бъдат обсъждани в период до 8 месеца.

Новият модел на натурализация е ориентиран към привличането на интелектуален, а не финансов капитал, и няма нищо общо с компрометираната и анулирана стратегия за така наречен златни паспорти, подчертаха депутати при приемането на закона.

Той е част от по-широката тактика на Кипър за засилено развиване на софтуерната промишленост, повишение на конкурентоспособността на стопанската система и стимулиране на нейния напредък, откриване на нови работни места.

Приносът на софтуерните и новаторски компании в стопанската система на страната сега се пресмята на над 3,2 милиарда евро.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР