Киноата, която има възхитителна фина текстура, привлича вниманието като безглутенов

...
Киноата, която има възхитителна фина текстура, привлича вниманието като безглутенов
Коментари Харесай

Киноата - суперхрана за жените

Киноата, която има възхитителна фина текстура, притегля вниманието като безглутенов артикул. Тя се обрисува като здравословен сурогат на пшеничното брашно, написа Yahoo News Japan.

Глутенът е добре позната част от нашата храна, да вземем за пример самун, тестени произведения и сладкиши. Много от нас го употребяват всекидневно. Въпреки че глутенът е значим източник на сила, той има и висок гликемичен показател, който води до бързо повишаване на равнището на глюкозата в кръвта. Освен това през последните години се следи наклонност за понижаване на приема на глутен, защото той може да докара до увеличение на тежестта. Ето за какво безглутеновите храни са все по-популярни.

Киноата е просвета, доста сходна на ориза и на други растения от фамилията на зърнените култури. Киноата е доста привлекателна поради ниското наличие на въглехидрати и отличния хранителен баланс. Например тя съдържа два пъти повече протеини, 10 пъти повече желязо и калций и към осем пъти повече диетични фибри от белия ориз. Освен това е добре уравновесена във връзка с витамините, минералите и калия. Съдържанието на фолиева киселина в нея е сравнимо със наличието на зелени и жълти зеленчуци, което прави киноата суперхрана за дамите.

Благодарение на ниския си гликемичен показател равнищата на глюкоза в кръвта не се покачват доста, даже в случай че консумирате толкоз доста киноа, колкото ориз или самун, тъй че тя е идеална за хора на диета.

ВИЖТЕ СЪЩО:

Съдържанието на въглехидрати е към три четвърти от това на белия ориз. Може да си кажете, че разликата е дребна, само че при варене киноата всмуква вода и усилва размера си, тъй че изяждате по-малко количество от нея, в сравнение с от ориза, което още повече понижава броя на въглехидратите.

Киноата се съчетава добре с всичко - от салати и кисело мляко до паста и супи. Други чудесни разновидности са да я употребявате вместо ориз за ризото или като тесто вместо галета.
ВИЖТЕ СЪЩО:

Малка забележка: киноата съдържа сапонини, които могат да провокират диария и гадене при несъразмерна консумация . Не бива да я консумирате на закуска, обяд и вечеря! Сапонините могат да бъдат отстранени и като се накисне добре киноата преди готвене.

Това е чудесна опция на брашното и ориза за тези, които лимитират въглехидратите. Киноата също по този начин оказва помощ за попълване на питателните субстанции, които нормално липсват, тъй че убивате два заека с един патрон!

Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР