Километричните опашки от ТИР-ове, които редовно пречат на движението в

...
Километричните опашки от ТИР-ове, които редовно пречат на движението в
Коментари Харесай

Край на километричните опашки от ТИР-ове в района на Дунав мост

Километричните опашки от ТИР-ове, които постоянно пречат на придвижването в региона на " Дунав " мост при Русе, са на път да изчезнат. Как ще стане това? Българските и румънските институции се договориха за нова организация на придвижването, която да усъвършенства прекосяването през граничния пункт.


Дори и след построяването и стартирането в употреба на " Дунав мост " при Видин - Калафат, оборудването при Русе остава съществена връзка сред България и Румъния. В празничните дни през него минават до 30 000 леки автомобила. А на денонощие минават 1300 тежкотоварни камиона, регистрират от " Гранична полиция ".

Заради опашките от транспортни средства леките произшествия в региона са нормална панорама. Проблеми има и за хората от близкия град Мартен.
Димо Тонев, кмет на Мартен: Някой би трябвало да обърне малко по-голямо внимание на подреждането на тези ТИР-ове по простата причина, че аз се трансфорах в регулировчик непрекъснато да класифицирам ТИР-овете, да звъня на дежурния на КАТ. Бейсим Вейсал: От понеделник до събота по 6-7 часа се виси.
До края на този месец Агенция " Пътна инфраструктура " би трябвало да завърши разширението на пътя от кръговото кръстовище при граничния пункт към Силистра. До средата на декември се чака да проработи и новото трасе при влизане в страната през зона " Изток " на " Дунав мост ". Институциите от Русе и Гюргево водят ежедневна връзка, с цел да понижат колоните от камиони.
Галин Григоров, регионален шеф на област Русе: Друго, което беше взето като решение, е да не се позволяват тежкотоварните коли, до момента в който не се изтеглят напълно от едната или от другата страна, да няма престой на самия мост.
Окончателно решение с нормализирането на придвижването в региона обаче се чака с построяването на втори мост над река Дунав край Русе.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР