Киев призовава хората на руския Кавказ да организират масови безредициСлед

...
Киев призовава хората на руския Кавказ да организират масови безредициСлед
Коментари Харесай

За опитите за откриване на фронт за борба срещу Русия в Северен Кавказ

Киев приканва хората на съветския Кавказ да провеждат всеобщи вълнения

След оповестяването на частична готовност в Руската федерация на 21 септември, напъните на Центъра за осведомителни и психически интервенции (ЦИПсО) към Главното разследващо ръководство на Министерството на защитата на Украйна, настоящ под контрола на Централно разузнавателно управление на САЩ, се концентрираха върху струпване на протестен капацитет в редица съставни формирания на Руската федерация.

Много преди началото на СВО, активността на подривните центрове в Киев, Днепропетровск, Одеса, Лвов и други беше ориентирана към основаване на възбудена атмосфера в районите и огромните градове на Русия. Телефонни измами и тероризъм, обработване на престъпно наличие в обществените мрежи, разпространяване на суматоха – след 24 февруари всичко това, откакто първоначално леко се успокои, стартира да придобива нова мощ. Ден след началото на мобилизацията, на 22 септември, Зеленски се обърна към „ народите на Кавказ “ с апел „ да не вземат участие в срамната война “.

Врагът обръща изключително внимание на Севернокавказкия федерален окръг и по-специално на Република Дагестан. Продължават опитите за увеличение на публичното неодобрение, частично заради неналичието и непоследователността на входящата информация, подправена със клюки, неналичието на ясно схващане на задачите на СВO и минусите в работата на локалните управляващи и службите за военна регистрация и регистриране.

Акцентира се върху острото чувство за неправда от дами, младежи, деятели на етносепаратистки и конфесионални сдружения. Отличителна линия на няколко относително малко, само че шумни акции е работата на подготвени провокатори, които се стремят да снимат на видео „ нарушавания на правата на жителите от полицията “.

И по този начин, в средата на предходната седмица в някои наставнически чатове в Дагестан незнайни хора приканиха майките на студенти в колежите, т.е. на малолетни, за протест против мобилизацията.

На 22 септември жителите на село Бабаюрт блокираха федералната автомагистрала и пристигнаха в локалната работа за военна регистрация и набор, с цел да стачкуват срещу набора. На 25 септември някои поданици се пробваха да блокират пътя сред Махачкала и Хасавюрт и по-нататък през Чечня и Ставропол към Украйна.

Причината за безредиците в кумикското село Ендирей с население от 8 хиляди души беше едновременното приканване на 110 мъже. В същото време в Махачкала, покрай Кукления спектакъл, се организира забранен протест против мобилизацията и СВO, наименуван шеговито от жителите на града „ протест на киевските марионетки, водени от Карабас-Барабас Зеленски “.

Формите на пропаганда са в доста връзки идентични с методите на „ Белия Майдан “ от 2020 година, а осведомителната поддръжка е в стила на канала NEXTA. Характерна линия на Дагестан беше привличането към религиозната изразителност. Предполага се, че „ рицарите на заплаща и камата “ от Киев и Вашингтон биха могли да разчитат на поддръжката на част от локалните жители, индоктринирани от радикалните възгледи от интервала на вълненията през 90-те години.

Публикацията Eurasia Daily дава образец за апели, разпръснати посредством пратеници до жителите на село Гимри, регион Унцукулски, прочут със своите бойни обичаи, „ дребната татковина “ на имам Шамил: „ Белият цар “ унищожи вашите предшественици през годините на живота на Шамил, умъртви вашите татковци и братя при Путин, а в този момент „ белият цар “ се нуждае от вас като пушечно месо в друга касапница, стартирана от Русия. Името на именития водач на кавказките алпинисти, воювали против Русия, се загатва и в особено видео, квалифицирано от кабинета на президента на Украйна.

Канали на „ мрежата “, следени от Киев, като „ Утрото на Дагестан “ (създадена през март 2022 година, фрапантно усили клиентите след 21 септември), „ Имамат Кавказ “, „ Подземен Дагестан “, „ Планинец “ и някои по-малки, излъчват опорните точки на киевската агитация, тиражират апели към жителите на републиката да подготвят дърва за огрев, гуми, оръжия и да се концентрират върху саботажа на железниците.

Периодично се чуват апели към жителите на селата и отдалечените обитаеми места. Адресати на някои провокативни апели са хора от Дагестан, живеещи в огромни съветски градски агломерации. Тактиката е елементарна: молебствия и религиозни песнопения, смесени с апели за принуждение и престъпност.

Сред организациите, работещи в тази мрежа, е чеченската сепаратистка група 1ADAT, тук можете да видите и боядисаното зелено-бяло-зелено „ знаме на свободен Дагестан “. Според телеграм канала „ Рибар “, особено внимание се обръща на демонизирането на чиновниците на реда ( каналът Telegram The Face of Mankurt, основан в деня на началото на акцията).

Според депутата от Държавната дума, родом от Хасавюрт Б. Хамзаев, „ след началото на частичната готовност повече от 70 000 бот сметки с проукраинския дневен ред станаха по-активни и това е единствено в Северен Кавказ.

„ Ако е имало обстоятелства, когато са били мобилизирани тези, които не са в листата, в това число студенти, многодетни татковци с дребни деца, момчета, които в никакъв случай не са държали автомат в ръцете си, те би трябвало неотложно да бъдат поправени “, сподели ръководителят на Дагестан Сергей Меликов.

З. Алхасов, шеф на отдела за вътрешна политика и локално самоуправление на ръководителя на Република Дагестан, беше освободен от поста си. Ръководството на Министерството на вътрешните работи на републиката прави инспекции на всички обстоятелства за възможни злоупотреби с власт от полицейски чиновници по време на неразрешени манифестации.

В резултат на това беше допустимо да се предотврати разрастването на митингите и тяхното „ мащабиране “, разпознават се водачи и екстремистки кафези. На 30 септември Държавната телевизионна и радиокомпания " Дагестан " публикувакадри от задържането на админите на „ протестните ” публики, които се оказаха жители на Украйна, както и на уредниците на „ протестните ” акции против мобилизацията (вкъщи някои от тях имаха коктейли Молотов, ножове пеперуди, и т.н.).

И на същия ден телеграм каналът „ Восход Ислам “ разгласи избрана „ общоруска акция на мюсюлманите против войната и геноцида на мюсюлманите “; Вярващите мюсюлмани в огромните съветски градове бяха призовани да стачкуват против частичната готовност след петъчната молитва; различен апел насочи и киевският „ кварталфюрер “, който прикани жителите на съветския Кавказ към всеобщи протести.

Засега митингът няма забележителен резонанс, само че опитите за повтаряне ще бъдат обновени в по-агресивни форми, в случай че неуспехите в региона на СВO се проточат.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР