Киев - останете в убежищата. Много ракети се насочват в

...
Киев - останете в убежищата. Много ракети се насочват в
Коментари Харесай

Русия изстреля множество ракети към Киев, повишена въздушна тревога в Украйна

„ Киев - останете в убежищата. Много ракети се насочват в тази посока “. Това известие беше оповестено в Telegram от военновъздушните сили на Украйна.

Малко по-рано украинските военни покачиха въздушната паника в цялата страна, като предизвестиха, че има заплаха от ракетни удари от съветски бомбардировачи, съобщи Агенция Франс Прес.

„ Ракетна заплаха в регионите, където е въведена въздушна паника! Заплаха от изстрелване на крилати ракети от самолети Ту-95МС. Общо 16 стратегически бомбардировача Ту-95МС са във въздуха “, гласеше предизвестието.

Часове по-рано военните предизвестиха, че във въздуха се намират към 20 съветски стратегически бомбардировача.

След излитанията, засечени от северното летище Оленя и южната авиобаза Енгелс, във въздушното пространство на Русия са се намирали голям брой бомбардировачи Ту-95МС Туполев, оповестиха военните в Telegram.

Други четири бомбардировача Ту-22М3 са изхвърчали от съветското летище Шайковка покрай границата с Беларус.

Военновъздушните сили са съобщили и за излитането на Ту-95, които датират от руската ера, на 29 декември.

На този ден Русия нанесе вълна от удари по украински градове, в това число столицата, при които починаха 39 души.

Около два часа след среднощ на 2 януари в Киев се разнесоха детонации, до момента в който украинските военновъздушни сили се бореха с офанзива на дрон против столицата, оповестиха публични лица.

Кметът на Киев Виталий Кличко заяви за детонации и пожар в столицата към час откакто военната администрация на района заяви, че във въздушното пространство на града са били засечени безпилотни летателни апарати.

Кметът на Николаев съобщи, че военновъздушните сили са свалили дронове в града, а отломките са провокирали пожар.

Военновъздушните сили оповестиха, че са свалили 35 ирански безпилотни самолета Shahed, изстреляни от Русия през нощта.

Нападенията идват ден откакто съветският президент Владимир Путин съобщи, че силите му ще засилят ударите по военни цели в Украйна, след невижданата украинска офанзива през уикенда против съветския град Белгород. При това нахлуване починаха 25 души, в това число 5 деца.

Москва удари украински градове и в новогодишната нощ, като Киев съобщи, че е осуетил „ рекорден “ брой безпилотни самолети, изстреляни от Русия.

На 1 януари съветските сили нападнаха четири общини по границата на Сумска област, като денем стреляха 12 пъти, заяви военната администрация на Сумска област.

Обстрелвани бяха общините Хотин, Краснопиля, Есман и Велика Писаровка. Регистрирани са повече от 68 детонации, заяви „ Киев Индипендънт “.

Есман, в който живеят над 1000 поданици, се намира на към 21 км югозападно от руско-украинската граница.

Обстрелът е всекидневие за общините наоколо до североизточната граница на Украйна с Русия. Жителите на уязвимите погранични селища в района претърпяват по няколко набези дневно.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР