Киев обвини днес Москва, че изпраща на фронта в Украйна

...
Киев обвини днес Москва, че изпраща на фронта в Украйна
Коментари Харесай

Киев: Москва изпраща на фронта в Украйна африканци, които излежават присъди в затвори в Русия

Киев упрекна през днешния ден Москва, че изпраща на фронта в Украйна африканци, които излежават присъди в затвори в Русия. Обвиненията бяха отправени, откакто стана ясно, че студент от Замбия, наказан на девет години и половина затвор в Русия и излежаващ присъдата си в затвор край Москва, се е озовал на бойното поле в Украйна, където е умрял, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Putin is sending African citizens imprisoned in Russia to the war in Ukraine. A former Zambian student was killed. We call on African Union and all African states to demand that Russia stop press ganging their nationals. Africans shouldn’t die for Putin’s sick imperial ambitions.
— Oleg Nikolenko (@OlegNikolenko_)
" Путин изпраща африкански жители ,

намиращи се в затвори в Русия, да се бият във войната в Украйна ", написа в Туитър представителят на украинското министерство на външните работи Олег Николенко.

Вчера Замбия изиска пояснения от Русия по какъв начин нейният жител Лемехани Нейтън Ниренда се е озовал на бойното поле в Украйна ,

където е умрял на 22 септември. Властите в Замбия желаеха Русия да обясни по какъв начин мъжът, за който се знаело, че бил в съветски затвор, е бил вербуван, с цел да взе участие във войната в Украйна, където е изгубил живота си.

В изказване през днешния ден съветското външно министерство сподели, че изследва събитията към гибелта на замбийския жител.

" Африканците не би трябвало да умират поради нездравите имперски упоритости на Путин ", съобщи Олег Николенко.

Ръководителят на съветската частна военна компания " Вагнер " Евгений Пригожин, за който се знае ,

че е доближен на съветския президент Владимир Путин, е упрекван от Украйна, че праща на фронта хиляди бойци, вербувани непосредствено в съветски затвори против заричане за огромна заплата и понижаване или отменяне на присъдите.

На заглавната фотография: Руски бойци в Украйна, 30 май, 2022 г.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР