КЕВР започва извънредна проверка на Топлофикация София“ заради сметките за

...
КЕВР започва извънредна проверка на Топлофикация София“ заради сметките за
Коментари Харесай

„Топлофикация София“ обясни как се формират фактурите за парно, започва и проверка

КЕВР стартира изключителна инспекция на „ Топлофикация София “ поради сметките за парно от ноември. Омбудсманът на сдружението Деян Дянков изясни в ефира на предаването „ Тази заран “ по, че всеки отоплителен сезон е характерен.
По думите му поради работата от у дома и електронното образование на учениците са повишили потреблението на.
„ Сметките са въз основа на потребената сила от клиентите на сдружението. През целия ноември имаше отопление, за разлика от предходната година. Средната месечна температура през предходната година е била към 10 градуса, в този момент отива сред 4,5 и 5 градуса “, съобщи Дянков.
Анализите демонстрират към 29% покачване на потреблението на топлинна сила през месец ноември 2020 година, спрямо този от миналата годината.
 Омбудсманът: КЕВР да ревизира „ Топлофикация София “ поради високите ноемврийски сметки за парно Омбудсманът: КЕВР да ревизира „ Топлофикация София “ поради високите ноемврийски сметки за парно
Омбудсманът Диана Ковачева изиска инспекция на „ Топлофикация София ” ЕАД поради огромният брой тъжби и сигнали, които единствено за...
„ Сметките са планирани, те се дефинират на база на предходния отоплителен сезон. Някой, в случай че не желае да заплаща тази планирана сметка, може да си понижи прогнозата, по отношение на това, което мисли, че ще използва. Но до момента в който има планирани сметки, нещата ще са такива “, съобщи омбудсманът на сдружението.
Дянков изясни, че в прогнозните сметки влиза изразходваното количество сила от същия интервал на предходната година, само че цената е поправена по отношение на тази година. Той посочи, че разликата сред двете цени е 1-2%. 
В данните и поясненията за правенето на фактурата са посочени и съответните индикатори за предходния отоплителен сезон. Всеки консуматор може да откри подробна информация за общата подадена топлоенергия до абонатната станция, регистрираната средномесечна температура и ден-градусите на втора страница в известието към месечната фактура.
Темата продължава.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР