КЕВР започна проверка на ВиК-Варна заради скъсания водопровод, който замърси

...
КЕВР започна проверка на ВиК-Варна заради скъсания водопровод, който замърси
Коментари Харесай

Портних отсече: Ще търсим по съдебен път отговорност за спуканата тръба във Варненското езеро

КЕВР стартира инспекция на ВиК-Варна поради скъсания тръбопровод, който замърси Варненското езеро. Община Варна към този момент има правосъдни искания към гръцката компания, която е ремонтирала тръбата.Вчера беше извадена част от спукания тръбопровод във Варненското езеро. Работата не върви толкоз бързо, тъй като експертите по възобновяване би трябвало да се преценяват с корабния трафик и да работят в избрани часове.

Кметът на община Варна Иван Портних  Иван Портних Иван Николаев Портних e български политик от Политическа партия ГЕРБ, кмет на община Варна от 15 юли 2013 година Роден е на съобщи за ефира на Българска национална телевизия, че построяването на тръбата е почнало през 2009 година от гръцка компания с българо-датски контрол. Пусната е в употреба през 2011 година, гаранционна е била до края на предходната година.

Портних удостовери, че ще се търсят правосъдни искания. "МРРБ е отпуснало средствата за спешния ремонт. Южното парче от тръбата към този момент е на сушата, следва да бъде извадено и северното парче и да бъде снадена тръбата и вкопана под дъното на езерото. Има догатки, че това не е правено от гръцката компания, само че това ще го открият органите, които вършат инспекцията ", сподели Портних.

"Работата по ремонта на тръбата ще завърши до месец, месец и половина. Има подготвеност и за работа през нощта ", сподели още той.

Портних разгласи, че ще има правосъден иск против компанията, построила тръбопровода във Варненското езеро

По думите на варненския кмет има доста спекулации по тематиката, само че в годините са правени доста вложения във връзка с запазване на водите на Черноморието, като ремонтът на огромната градска пречиствателна станция, която също се влива в езерото.

"Не бива да се всява изкуствена нечиста сделка по тематиката ", сподели още той.

"Всички органи, Басейнова дирекция, РЗИ - всички, които наблюдават за чистотата на водите, управляват и в случай че има някакви отклонения от индикаторите, незабавно ще осведомят. Но това е Варненското езеро, което е обвързвано с тежките фабрики на промишлеността, на пристанищата, на корабостроителните и кораборемонтни фабрики, Западна промишлена зона. Фактът с рибата се случва безусловно всяка година, само че това е езерото не е морето - би трябвало да е ясно ", сподели Иван Портних  Иван Портних Иван Николаев Портних e български политик от Политическа партия ГЕРБ, кмет на община Варна от 15 юли 2013 година Роден е на.

Кметът ще изиска също да се направи инспекция за всички вливания във Варненското езеро.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР