КЕВР е извън всякакъв контрол, обслужва интересите на монополите, затова

...
КЕВР е извън всякакъв контрол, обслужва интересите на монополите, затова
Коментари Харесай

Сидеров: Цялото ръководство на КЕВР трябва да се смени

КЕВР е отвън всевъзможен надзор, обслужва ползите на монополите, по тази причина предлагаме преизбиране на целия състав.
Това сподели ръководителят на ПГ на „ Обединени патриоти “ Волен Сидеров по време на разискването на проекторешението за предварително преустановяване на пълномощията на Иван Николаев Иванов като член и ръководител на Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР), предава Агенция „ Фокус “.
„ В препоръчаното решение на Българска социалистическа партия се желае освобождението на Иван Иванов на база на Закона за енергетиката. Ще върна обратно лентата да напомня по какъв начин персонално аз съм желал най-малко три пъти оставката на същия този ръководител на КЕВР. Още при преформирането на КЕВР, когато стана самостоятелна комисия, Българска социалистическа партия тогава поддържа както основаването на КЕВР, по този начин и състава, който беше препоръчан с ръководител Иван Иванов. От 40 души от Българска социалистическа партия тогава бяха двама. Това приказва, че в действителност групата на Българска социалистическа партия тогава – госпожа Нинова също беше там, на процедура е подкрепила Иван Иванов “, сподели още Сидеров и уточни, че отчетът на КЕВР от 2016 година е гласуван с 16 гласа на Българска социалистическа партия, два от които са на Корнелия Нинова и Драгомир Стойнев.
„ Тоест, ние имаме една променчивост – в последния миг Българска социалистическа партия излиза и споделя, че ръководителят би трябвало да се смени. До какво ще докара това? Ще промени ли решенията на комисията? Аз съм за свалянето на ръководителя на КЕВР с две ръце, само че това няма да промени решенията и тя ще продължи да обслужва монополите в енергетиката и най-много непознатите монополи.
За това предлагам казусът да се реши съществено. Предлагаме преизбиране на целия състав на КЕВР и отчетността на комисията да стане същинска, тъй като сега тя е официална.
В момента КЕВР е отвън всевъзможен надзор – тя е толкоз самостоятелна, че няма различен подобен орган в страната, даже и Прокуратурата. Това би трябвало да се поправя и ние предлагаме два разновидността на смяна на закона и да стигнем до същинско решение, посредством което КЕВР да бъде същинска комисия.
Вариантите ни още не са импортирани в Народното събрание, тъй като желая да има поддръжка от всички парламентарни групи, защото КЕВР е значителен орган и нейната работа се отразява на стандарта на милиони българи. КЕВР би трябвало да бъде комисия, която да може да споделя „ не “ на настояванията на монополите “, сподели Сидеров.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР