Понастоящем светът изпитва недостиг не само на пускови установки Patriot,

...
Понастоящем светът изпитва недостиг не само на пускови установки Patriot,
Коментари Харесай

Neue Zürcher Zeitung: Всеки иска Patriot, а производството е малко

Понастоящем светът изпитва дефицит освен на пускови установки Patriot , само че и на ракети за тях. Геополитическата обстановка подхранва световното търсене.

Това се показва в материал на Neue Zürcher Zeitung.

Украйна и Израел се нуждаят от доставки на ракети за защита. Различни страни, изключително в Европа, желаят да попълнят арсеналите си .

И най-после, американците ревизират дали могат да конфигурират системата Patriot във военноморските си сили. Тя ще бъде интегрирана в системата за командване и надзор Aegis, с цел да пази американските кораби при положение на спор към Тайван.

Производството на ракети за Patriot обаче е доста лимитирано и не може да бъде увеличено бързо.

Откакто през 1984 година Съединени американски щати одобряват на въоръжение първата система Patriot, ракетите непрестанно се усъвършенстват.

В момента се създават два съществени вида.  

Едната е най-модерната ракета PAC-3 MSE, която е изключително подобаваща за противопоставяне на балистични ракети със междинен обхват, и по-старата PAC-2 GEM-T, която се употребява най-вече против самолети и крилати ракети.

Съвременните ракети PAC-3 се създават извънредно от Lockheed Martin в Камдън, Арканзас . От първичен годишен размер от 350 единици през 2018 година производството беше увеличено до 500 единици през предходната година.

До 2027 година то би трябвало да се усили до 650 единици . Специално за тази цел Lockheed откри нова фабрика с повърхност 7900 кв. м и възнамерява по-нататъшни вложения.
 Европейски Съюз възнамерява 7 системи Patriot за Украйна
Европейски Съюз възнамерява 7 системи Patriot за Украйна

Германия ще изпрати трета система Patriot в Украйна и че други шест ще последват скоро от други страни членки

Малко по-старите ракети PAC-2 също се създават в Съединени американски щати от отбранителната компания Raytheon.

В момента годишният размер е 240 единици . До 2027 година той би трябвало да нарасне на 420 единици. Освен това сега се приготвя произвеждане в Европа.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР