Кетогенната диета, която напоследък стана любима на знаменитости като Ким

...
Кетогенната диета, която напоследък стана любима на знаменитости като Ким
Коментари Харесай

Любимата диета на знаменитостите може да се окаже опасна за здравето

Кетогенната диета , която в последно време стана обичана на звезди като Ким Кардашиян, Гуинет Полтроу и Холи Бери , може да се окаже рискова за здравето, написа в. " Сън ".

Наричаната също кето диета е присъща с това, че е ниско въглехидратна и богата на мазнини . Тя допуска отвод от бобовите и пълнозърнестите артикули , както и от някои зеленчуци. В същото време се предлага потреблението на мрачен шоколад, мазнини, авокадо и орехи.

Но професорът от Нюйоркския университет Шивам Джоши не е уверен в полезността на сходен хранителен режим , който съгласно него може да се окаже рисков за здравето . " Аз пазя нерафинираните въглехидрати, плодовете, зеленчуците, всички зърнени артикули, бобовите като лещата и други Това са едни от най-полезните хранителни артикули на планетата ", безапелационен е професорът. 
 / iStock/Getty Images
Джоши акцентира, че потреблението на пълнозърнести артикули не би трябвало да бъде спирана , както е при кето диетата. Те защищават от сърдечносъдови болести. Специалистът акцентира още, че не съществуват никакви научни проучвания за дълготрайните последици за организма от спазването на кето диетата. -->

Целта на този хранителен режим е понижаването на калориите за сметка на понижената консумация на въглехидрати до 5% . По този метод в калорийния банкет се падат 75% на мазнините и 20% на белтъците.
 / iStock/Getty Images
Поради дефицита на въглехидрати, организмът стартира да топи мазнините, което води до понижаване на килограмите.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР