Кеос София, част от Emil Frey Group и официален вносител

...
Кеос София, част от Emil Frey Group и официален вносител
Коментари Харесай

КЕОС СОФИЯ ПОДКРЕПЯ ПОЛОВОТО РАВЕНСТВО В АВТОМОБИЛНИЯ СЕКТОР

Кеос София, част от Emil Frey Group и формален вносител на марките Renault и Dacia за България, започва стратегия за корпоративна обществена отговорност в интерес на половото тъждество в автомобилния бранш.

Целта на Кеос София е да поддържа най-високо равнище на равнопоставеност и да дава равни благоприятни условия за развиване на чиновниците си, като служи за образец в автомобилния бранш.

От една страна програмата ще разпространява автомобилния бранш като подобаваща месторабота за дами, а от друга ще развива увереността на дамите да застанат зад кормилото, както в всекидневието си, по този начин и в моторните спортове.

Компанията слага началото на програмата, представяйки резултатите от извършено проучване на тематика половото тъждество в автомобилния бранш, в което взеха присъединяване 12 компании от сектора.

Кеос София, в ролята си на формален вносител на марките Renault и Dacia, е нова компания на българския пазар, само че също по този начин е и част от Emil Frey Group - главен и почитан състезател в автомобилния бранш в Европа, с богат опит, одобрен бизнес модел и най-високо равнище на експертиза. В унисон с целите на Emil Frey Group, Кеос София поддържа високи упоритости както във връзка с връзката със своите клиенти, по този начин и по отношение на качеството на работната среда и опциите за професионално развиване, които дава на фрагментите в сектора.

С тази мотивация Кеос София започва стратегия за корпоративна обществена отговорност в интерес на половото тъждество в автомобилния бранш. Основни цели на програмата ще бъдат популяризирането на автомобилния бранш като подобаваща месторабота за дами, реализиране на по-добър сексуален баланс в колективите и в управителните постове на колите компании, и повишение на увереността на дамите да застанат зад кормилото, както в всекидневието си, по този начин и в моторните спортове.

ИЗСЛЕДВАНЕ НА ТЕМА ПОЛОВОТО РАВЕНСТВО В АВТОМОБИЛНИЯ СЕКТОР
Компанията слага началото на своята стратегия, представяйки резултатите от проучване на тематика половото тъждество в автомобилния бранш, извършено през месец март, в което взеха присъединяване 12 компании от сектора. Изследването, в което да вземат присъединяване бяха поканени всички членове на Асоциацията на автомобилните вносители, цели да събере данни за делът на дами в колективите по управническо равнище и за възгледите на тематика равнопоставеност сред мъжете и дамите в автомобилния бранш на ръководещите човешки запаси в запитаните компании.

Резултатите от събраните данни от участвалите компании сочат, че междинният дял на дамите в колектива на една компания в автомобилния бранш в България е 36,3%. Процентното съответствие пада с нарастването на отговорности по длъжности: 39% е делът на дами на приблизително управническо равнище, 26,6% - на висше управническо равнище, а жена изпълнителен шеф има единствено една от фирмите в автомобилния отрасъл, взели присъединяване в проучването. За съпоставяне последните данни на Eurostat сочат, че България е на трето място по дял на дамите на мениджърски позиции в Европа със забележителните 42%. Същевременно един от главните знаци - разликата в заплащането сред половете също сочи, че България е на по-високо равнище от междинното за Европейския съюз във връзка с полово тъждество. На този декор, единствено 8,3% от запитаните в проучването преглеждат неналичието на половото тъждество като характерност на пазара на труда като цяло, само че 41,7% я възприемат като такава, когато става въпрос за висша управническа позиция.

В резултатите от проучването се вижда и наклонност към липса на интерес по тематиката за половата равнопоставеност: 66,7% от участвалите смятат, че тематиката не е забавна или не е засъпена на българския пазар, а над 40% са с неверното разбиране, че страната ни е зле позиционирана по този индикатор по отношение на останалите страни от Европейския съюз, което се опровергава разглеждайки данните на Eurostat.

Прогнозите на взелите присъединяване в проучването са положителни по линия на тематиката за половата равнопоставеност на управнически нива, само че по-скептични за сектора (50%), в сравнение с за страната (58,3%). Важно е да се означи и позитивната настройка на взелите присъединяване в проучването - 92,3% са отворени към концепцията жена да бъде на управнически пост в автомобилния бранш.

ПРОГРАМА НА КЕОС СОФИЯ ЗА КОРПОРАТИВНА СОЦИАЛНА ОТГОВОРНОСТ В ПОЛЗА НА ПОЛОВОТО РАВЕНСТВО В АВТОМОБИЛНИЯ СЕКТОР
В отговор на резултатите от проучването във връзка с настоящото положение на автомобилния бранш и с желанието да способства към подобряването на към този момент осветлени проблеми в обществеността и автомобилния спорт по линия на половата равнопоставеност, Кеос София започва своята стратегия за корпоративна обществена отговорност, в която посредством личен образец да показа изгодите от полово тъждество в автомобилния бранш и да притегли и подкрепи за увластяването на повече дами в бизнеса и на пътя.

Компанията възнамерява следните съществени интензивности като част от програмата:
Работа с млади дами гении, учещи автомобилни специалности в междинни и висши образователни заведения в страната;
Работа с дами в обществото за възстановяване уменията и увереността във връзка с шофиране;
Подпомагане на развиването на дами в моторните спортове;
Популяризиране на тематиката в медиите и връзка на изгодите от полово тъждество в бранша.
От самото начало програмата е планувана като многогодишна и с капацитет за в допълнение разрастване в спомагателни начинания.

*Източник: Кеос София
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР