Казвали ли сте на децата да не се крият в

...
Казвали ли сте на децата да не се крият в
Коментари Харесай

7 изпитани начина да обясним правилата за безопасност

Казвали ли сте на децата да не се крият в дрешника, да не пипат остри предмети, да не тичат на паркинга? Колко пъти е трябвало да го повторите, само че след три минути те го вършат още веднъж? Защо се случва това, питат Новите родители?

Забраната - да кажем „ Не! “ е най-честата неточност, която позволяват родителите, обучавайки децата на безвредно държание. Тя е автоматизирана реакция, когато държанието на дребното може да го заплашва.

От друга страна, самата възбрана има кратко действие. Тя не показва повода за заплахата и по какъв начин децата да се предпазят.

Затова ви предлагаме няколко метода, с които да го извършите по-добре.

1. Създайте положителна настройка

Трябва да отделите детето от неговото държание. Всички деца желаят да са в сигурност. Те не желаят да ви тревожат (макар от време на време да наподобява, че го вършат нарочно). Убедете вашето, че то е положително и това не се трансформира, когато ограничавате неговото държание. Никога не му казвайте, че е неприятно, когато нарушава разпоредбите. Напротив, кажете му нежно, само че твърдо:  „ Не ти позволявам да правиш това, тъй като съм загрижен/а за теб и желая да си в сигурност. “

Ако децата свързват „ аз съм добър “ и „ аз съм неприятен “ с държанието си или способността да следват указания, те ще одобряват, че са положителни, единствено когато се държат добре или се държат съгласно упованията на някой различен. Затова, когато пораснат, ще им бъде мъчно да се държат „ неприятно “, даже когато не са в сигурност. Ще се стараят да бъдат утвърдени, да не разочароват нечии упования, няма да могат да отстояват себе си.

2. Обяснете вашето искане ясно

Кажете на детето какво може да прави както желае и какво не му е разрешено. Когато би трябвало да извършите нещо, което вие сте забранили, безусловно обяснете за какво това се постанова – би трябвало всички правила и указания да са пределно ясни.

3. Обяснете разликата сред правила и рутина

Тичането през улицата, играта с медикаментите и други сходни са правила. Те би трябвало да имат значимо значение и да обезпечават сигурността на децата - постоянно да изисквате децата да ги съблюдават.

Други условия, като часът за лягане, времето за гледане на телевизия и сходни можете да определяте както е належащо. Те не са правила, а част от реда в фамилията и се дефинират от полезностите и потребностите на всеки негов член.

Прочетете останалата част от материала на уеб страницата на Новите родители.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР