Казус като РС Македония наистина ще взриви коалицията. Това каза

...
Казус като РС Македония наистина ще взриви коалицията. Това каза
Коментари Харесай

Човек на Слави посочи кое ще взриви коалицията

Казус като районен съд Македония в действителност ще взриви обединението. Това сподели депутатът от „ Има подобен народ” Станислав Балабанов в студиото на „ Здравей, България”. По думите му дейностите на премиера Кирил Петков и неговия външнополитически екип са в посока, отвън съдружното съглашение.

„ Това, което е правил господин Петков и неговият външнополитически екип, е в напълно друга посока. Един проблем като Северна Македония в действителност ще взриви обединението. И в случай че той в този момент не намерения и не ревизира позицията си, общественото му говорене ще се пресече с обещанията, които е давал, и ще имаме голям проблем”, добави той.

„ Когато е заложена България, няма по какъв начин да се опитваме да внушаваме някакви лъжи. Ще го кажа от моя опит, който ще удостовери всичко написано от нашия водач по тематиката. Миналия петък имаше закрито съвещание в Народно събрание, на което изслушвахме Теодора Генчовска. Тогава тя удостовери всяка една написана дума във Фейсбук на господин Трифонов”, посочи депутатът.

Балабанов разяснява и намек на Тошко Йорданов за документи. „ Става въпрос за паметните мемоари. Те са редица, от много срещи. Говори се за странната позиция на премиера Петков за тези неща. Странната позиция, която е отвън всякакво съдружно съглашение, отвън всевъзможни диалози, които бяха доказани на съдружен, съвещателен съвет”, акцентира той.

Логиката демонстрира, че в обстановката на редица рецесии предварителни избори не са излаз. Това не е държавническо държание. Затова оптимално се стремим всички съдружни сътрудници да се уповаваме на съдружното съглашение, което играе ролята на пиедестал. Докато то се съблюдава, се надявам, макар разликите и общественото говорене, да има консенсус и непоклатимост в страната, съобщи още Балабанов.

„ Едни предварителни избори ще задълбочат още повече рецесиите. Но напоследък в действителност има проблеми и проблеми, които изострят връзките в коалицията”, акцентира още той.

„ Логиката е съдружните сътрудници в един парламент да се надигнем против модела, който българските жители чакат да променим - този на ГЕРБ и Движение за права и свободи, остарялото статукво”, добави Балабанов.

Управителят на Българска народна банка

Депутатът посочи, че тематиката за Българска народна банка не е била залегнала в съдружното съглашение. „ Всеки имаше право да издига личен претендент. Да изключим всевъзможни неистини и спекулации - предварителна сделка за обща кандидатура не е имало. Затова ние бяхме толкоз предвидими изначало във връзка с нашата позиция”, разяснява Балабанов.

Той уточни, че съжалява Андрей Гюров, тъй като „ не е неприятен човек”, само че се е трансформирал в жертва на личните си партийци. „ Беше повдигнат в последния миг. След това беше свален. Не знам на каква цена е подготвен да унижава качествата си, само че се получи така”, счита депутатът.

Балабанов разкри и каква е била предисторията: „ Политическа партия в месеца, в който се бавеше процедурата за издигане на номинации за шеф на Българска народна банка, имаха няколко оферти, към няколко персони, с цел да ги повдигнат като кандидатура. Като стартираме от Кристалина Георгиева - сами си направете сметка за какво тя. Минем през Илиян Михов от Сингапур и стигнем до една дама, която беше с бакалавърска степен”, разясни той.

„ В Народното събрание имаше неуместното предложение да се трансформират разпоредбите и условията за това по какъв начин да наподобява гуверньорът на Българска народна банка и да отпадне степента „ магистър”. Опазил ни Господ, че ние не приехме тази корекция, тъй като щяхме да станем за смях”, безапелационен е Балабанов.

Според него Любомир Каримански е бил сплотяващата персона в предишни и сегашни парламенти. „ Асен Василев идваше на крайници в Народното събрание да му стисне ръката, когато Каримански приемаше изключителни бюджети. Тогава беше сплотяваща персона. В един миг обаче стана разединител”, напомни депутатът.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР