Казанлък. Тракийските празници в Казанлък ще започнат на 9 август.

...
Казанлък. Тракийските празници в Казанлък ще започнат на 9 август.
Коментари Харесай

Стара Загора: Тракийските празници в Казанлък ще започнат на 9 август

Казанлък. Тракийските празници в Казанлък ще стартират на 9 август. Това стана ясно през днешния ден по време на съвещанието на Консултативния съвет по просвета и туризъм, водено от кмета на Община Казанлък Галина Стоянова, оповестиха от пресцентъра на Общината. Удължаването на празниците в Долината на тракийските царе е с помощта на наситената стратегия на уредниците, което ще разреши кулминационните дни да се приближат до обичайния обред на Мегалита над село Бузовград, отдаден на есенното равноденствие – 22 септември.
Поради огромния интерес походите до Мегалита, с редом показване на възстановки на тракийски ритуали тази година ще бъдат два: утринен, от 10.30 часа на 26 август и вечерен, от 18.00 ч., като последните научни открития в региона на Бузово кале ще обогатят в допълнение маршрута за посетителите.
Сред акцентите в тазгодишната стратегия на тракийските празници са няколко изложения навън, обичайния успореден Джаз фестивал, проведен от Надя Тончева с присъединяване на именития Теодосий Спасов и посетител музиканти от България и чужбина.
Като естествено тематично продължение следва при започване на септември Казанлък да посрещне 240 траколози от България и света за провеждането на XIII Международен конгрес по тракология.
Освен работната стратегия на идните " Празници в Долината на царете " Общественият съвет по просвета и туризъм разиска новите дати за " Фестивал на розата 2018 година " и идейния план за туристически комплекс " Светът на траките ", с който Община Казанлък ще кандидатства по Оперативна програма " Региони в напредък ", предпочитана ос 6 " Регионален туризъм ".
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР