Казахстанската авиокомпания Евро-Азия Еър е първата, платила глоба на Украйна

...
Казахстанската авиокомпания Евро-Азия Еър е първата, платила глоба на Украйна
Коментари Харесай

Украйна с първа глоба за руска авиокомпания заради прелитане над Крим

Казахстанската самолетна компания " Евро-Азия Еър " е първата, платила санкция на Украйна поради прехвръкване над Кримския полуостров, оповестява " Спутник " по информация на Държавната въздухоплавателна работа на Украйна.

Става въпрос за санкция, наложена от украинската работа, откакто на 8 август тази година аероплан на " Евро-Азия Еър " е прелетял над Крим.

Казахстанската авиолиния се призна за отговорна и непринудено заплати санкцията; по този начин държавният бюджет на Украйна скоро се усили със 136 000 гривни, или близо 6000 $, оповестиха от службата във Facebook.

В изказването се показва, че сумата от санкции поради " нарушение на въздушното пространство над Крим " от самолети на съветски самолетни компании към този момент е 13 милиарда гривни, или близо 560 млн. $.

Крим се отдели от Украйна и се причисли към Русия, откакто през март 2014 година организира референдум, при който това желаеха над 96% от гласувалите.

Украинските управляващи смятат Крим за " краткотрайно окупирана " територия.

От своя страна Москва неколкократно съобщи, че популацията на Крим демократично и според интернационалното право и Хартата на Организация на обединените нации е подкрепило анексирането на полуострова от Русия.

Според съветския президент Владимир Путин въпросът за Крим е " дефинитивно затворен ". /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР