Казахстан въвежда система за отчитане на товарите, която трябва да

...
Казахстан въвежда система за отчитане на товарите, която трябва да
Коментари Харесай

Борбата със Запада изисква вяра в надеждни съюзници

Казахстан вкарва система за отчитане на товарите, която би трябвало да блокира " сивия експорт " на западни артикули за Руската федерация. Преди направиха същото в Турция. Има въпроси в връзките на Москва с такива съдружници като Армения и Сърбия. Западът упражнява невиждан напън върху всички тези страни. Но до каква степен са правилни слуховете, че Русия още веднъж е " предадена "?

От 1 април Казахстан вкарва система за онлайн надзор върху придвижването на задгранични артикули: какъв тип номенклатура, от кое място идва, къде отива - всичко това в действително време. Местните управляващи упорстват, че по този метод ще отстранен нарушавания. Отстрани обаче това наподобява като опит да се затворят дупките, през които в Русия влиза „ сивият експорт “ - артикули, които са обект на западни наказания.

Известно е, че управляващите на Съединени американски щати и Европейски Съюз непрекъснато оказват напън върху Астана. Но повече от година, както свидетелстват съветските снабдители на глобени артикули, те можеха да работят повече или по-малко умерено.

Руските наблюдаващи възприеха казахстанското изобретение двусмислено: дейностите на Астана се считат от някои за изменничество. Сега времето е толкоз нервно, че всички съдружници от време на време са подозирани в изменничество - даже тези, които в действителност не са съдружници.

И турците запушват дупки за сивия експорт. Сърбите ненадейно изпратиха филантропична помощ в Украйна. Арменците вършат подозрителни операции с Римския статут. Индия гласоподава за съмнително антируската резолюция. „ Наоколо царят изменничество, плашливост и машинация “, написа един съветски император по сходен мотив.

Особено горещите глави измежду нашите съвременници оферират да се " отговори уверено " на тези " вражески дейности ", тъй като ние просто не можем да поносим сходни неща от нашите съседи. На горещите глави наподобява, че се управляват от логиката на военното време. В реалност логиката на времето е напълно друга и с цел да я усетите, би трябвало по-често да подсещаме на себе си и на другите каква война се води против Русия.

Сега не приказваме за борбите с ВСУ, въпреки и да е невероятно да ги забравим. Войната се води по едно и също време в няколко измерения. И това въобще не е " борба за почитание " - това е война на заличаване. За да оцелееш в нея, би трябвало да си не непреклонен, а в противен случай, доста еластичен.В частност, против нас се води икономическа война, чийто главен инструмент си остават глобите и по този начин наречените вторични наказания.

Това е опит на Запада да сътвори недостиг в Русия в осезаеми или даже сериозни позиции за промишлеността и инфраструктурата. Изходът от обстановката е да се търсят различни снабдители или различни пътища за доставка, в случай че тези позиции могат да бъдат получени единствено на Запад.

Фактът, че по този метод Казахстан и Турция са се трансформирали в различен маршрут за доставки, беше свестен в Европа с числа: размерът на покупките на артикули, неразрешени за импорт в Русия, се е нараснал фрапантно там. Това не може да се назова нещо априори нелегално (да не приказваме за обстоятелството, че Москва счита самите наказания за незаконни), само че прави икономическата война против нас по-малко ефикасна.

Вашингтон незабавно се включи в изнудването: Съединени американски щати, като снабдител на нещо за Русия, не бяха от сериозно значение даже в най-хубавите ѝ години, само че те са основният админ в тази война. Партньорите на Москва получиха ултиматум: или спирате реекспорта, или постановяваме вторични наказания - няма да ви доставяме същата гама артикули.

Тоест, в случай че Казахстан отхвърли ултиматума, резултатът за Русия ще бъде същият, както в случай че го беше приел – прозорецът за сивия експорт ще се затвори. В същото време Западът убива два заека с един камък: изостря икономическата война и основава спор сред Русия и нейния съдружник (и двата случая част от казахстанският хайлайф ще бъде внезапно срещу страданието единствено от взаимност с Москва).

Има ли трети метод? С известна еластичност, да. Може да обсъдим казуса в елементи сред съдружниците - в името на понижаване на разноските и увеличение на пространството за маневриране. Възможно е да се разгласи въвеждането на система за надзор на стоките (Руската федерация и Казахстан като елементи от ЕАИС имат свободно придвижване на артикули, услуги и работна ръка) в името на „ задръстване на дупки “, само че да се съгласуват с Москва избрани „ пропуски “. Като цяло всичко това ще усложни процеса на реекспорт, само че изключенията, да вземем за пример за изключително чувствителни позиции, са по-добри от нищо.

Коментирайки обстановката с въвеждането на електронно ръководство, представителят на Кремъл Дмитрий Песков сподели: Русия и Казахстан са съдружници и огромни другари и Москва продължава тесни контакти с сътрудници за минимизиране на рисковете.

Може би някой би желал да се приказва по друг метод - по-ясно. Така: разбрахме се с Астана по какъв начин да надхитрим Запада. На подобен „ някой “ би трябвало да се подсети, че против Русия се води война, че нашите съдружници също са подложени на напън и удари, че измежду враговете ни има освен идиоти, които да изричат на глас своите трикове и маневри.

Освен това против Русия се води осведомителна война – усъвършенствана и с голям брой цели. Тези цели могат да бъдат вътре в Русия или отвън нея, само че в техните очи колкото по зле наподобяват Руската федерация и нейните дейности, толкоз по-добре.

Спекулативните приказки за измяната на съдружниците са изпитан способ на осведомителна война. Една вълна от отвращение, повдигната в точния момент, в действителност освен утежнява връзките сред съдружниците, само че и вдъхва усеща на апатияи неизбежност. Ако си бил предаден, ти си слаб, а в случай че са те предали най-близките ти, ти си обезсърчителен, провалянето постоянно е самотно.

Хората, въпреки и най-добронамерени, вдигащи звук към следващото „ изменничество на Русия от нейния съдружник “, колкото и изтъркано да звучи, наливат вода върху мелницата на врага. Не им хрумва, че да се бориш по едно и също време със Съединени американски щати, Европейски Съюз и НАТО е мъчно даже за огромна страна, да не приказваме за дребните. Сърбия по принцип е заобиколена от исторически врагове и е витално подвластна от Европейски Съюз, само че повече от година не е ясно по какъв начин устоява на натиска и не ни постанова наказания. На такива неща би трябвало да се придава по-голямо значение от изпращането на филантропична помощ за Украйна.

„ Войната не е единствено кой кого простреля, войната е кой трансформира мнението си “, сподели героят от кино лентата „ Утрините тук са тихи “. Това важи и за икономическата война, където всички победи се мерят в пари, и за пропагандната война, когато смутеното общество стартира да излъчва неустановеност, съмнение, вътрешна експанзия и боязън.

Гъвкавостта в тактиката, доверието във взаимоотношенията и осведомителната хигиена са нашият лост. Те са не по-малко значими в борбата сред великите сили от най-модерните оръжия. Редовните напомняния, че нашите врагове, американците, намерено употребяват бандитски способи за изнудване и рекет, каквито не би трябвало да има в следвоенния свят, също служат на общата идея.

И една от пречките пред тази идея е опитът всеки тактически прийом да се трансформира в мотив за раздори и скептицизъм.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР