Kaufland България става основен партньор на най-новата FoodТech акселераторска програма

...
Kaufland България става основен партньор на най-новата FoodТech акселераторска програма
Коментари Харесай

Kaufland България подкрепя стартъп идеи в нова акселераторска програма

Kaufland България става главен сътрудник на най-новата FoodТech акселераторска стратегия за стартъп хрумвания - Future Verticals. Нейната цел е да подкрепи развиването, валидирането и реализирането на най-обещаващите хрумвания и компании, които ще дефинират бъдещето на хранителния вертикал у нас. Програмата се осъществя от Launchlabs Sofia и е ориентирана към стартъп планове във фаза на първообраз или по-нататъшен стадий от развиването им. Партньорството с най-големия ритейлър у нас е част от политиката на Kaufland за поддръжка на започващи български компании, която веригата осъществя предпочитано през последните години, както на равнище продуктов подбор, по този начин и на равнище развиване на своята One Stop Shopping идея.

„ Подкрепата на български започващи компании е нещо, което се стремим да развиваме с приоритет. Отворени сме към всевъзможни положителни хрумвания, които кореспондират с другите аспекти на нашия бизнес – както с разширение на продуктовия ни подбор, по този начин и с обогатяване на партньорската ни мрежа. Доказваме непрестанно готовността ни да осъществяваме разнородни нововъведения и в този смисъл чакаме с голямо неспокойствие финала на Future Verticals “, разяснява Кремена Георгиева, управител „ Корпоративни връзки и CSR ” в Kaufland България.

Акселераторът Future Verticals е ориентиран към компании с фокус върху растителни и различни протеини, устойчиви опаковки, понижаване на хранителния боклук, точно земеделие и разбор на данни, технологии за смарт земеделие, електронна търговия и други категории на в областта на FoodTech и AgTech. Компаниите в тези и други категории на FoodTech и AgTech могат да аплайват за присъединяване в програмата до 6-ти май на посочения.

В програмата ще се включат над 50 ментори с потвърден опит в развиването на сполучливи компании, специалисти в научните разработки, фондове за рисков капитал, одобрени корпорации, водещи скалиращи компании и тинк-танкове. Те освен ще споделят с участниците разнообразна експертиза, знания и на практика препоръки, а и ще поддържат определените в програмата стартъпи в развиването и валидирането на техните хрумвания.

“FoodTech e един от най-обещаващите вертикали, в който занапред ще се основават нововъведения у нас. Ние желаеме да ги насочим в вярната посока, като ги подкрепим с безупречна стратегия за нововъведения, неповторима мрежа от ментори, благоприятни условия за вложения и тестване в действителна среда. Вярваме, че българските бизнесмени могат да надскочат софтуерната формулировка за нововъведения и да предложат реформаторски FoodTech и AgTech решения, които способстват за здравето на хората и природата ”, споделя Елина Желева, ръководещ шеф на launchlabs Sofia.

Активната част на програмата ще протече в интервала юни-септември. Участниците ще имат опция да черпят познания и опит в региона на пазарните изследвания, финанси, продажби, ценови политики, брандинг и маркетинг, прототипиране и показване пред вложители. Предвиждат се доста благоприятни условия да нетуъркинг, свързване с подобаващи ментори за самостоятелна работа, взор зад кулисите на работещи лаборатории за нововъведения, а също и натоварен хакатон за ко-иновиране.

Акселераторът Future Verticals ще приключи с демо ден, на който екипите ще показват своите планове пред евентуални вложители.

Проектите с най-голям пазарен капацитет могат да получат дялово финансиране сред 20 и и 200 хиляди евро от страна на фонда за рисков капитал Витоша Венчър Партнърс - основен стратегически сътрудник в плана. Сред менторите има и ангел вложители.

Повече информация за дейностите и опциите на програмата, сътрудниците, менторите и екипа, може да намерите.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР