Катрин Тасева завоюва бронзов медал на турнира по художествена гимнастика

...
Катрин Тасева завоюва бронзов медал на турнира по художествена гимнастика
Коментари Харесай

Бронз за Катрин Тасева от многобоя на Гран При в Бърно

Катрин Тасева завоюва бронзов орден на шампионата по художествена гимнастика от сериите Гран При в Бърно, Чехия. Българката събра общ брой от 80,750, с който стигна до третото място. Титлата в многобоя завоюва рускинята Дария Трубникова с 83,750, а втора с 82,800 точки остана нейната сънародничка Арина Аверина.

Тасева позволи неточности само при осъществяването си на лента (17,550). За композицията с бухалки тя получи 21,150, а за обръча си по музика на " Жената знамение " беше оценена с 20,750. На топка Тасева е с оценка от 20,900.

Невяна Владинова приключи четвърта в многобоя със 78,300, а Боряна Калейн пета със 77,950.

След надпреварата президентът на Българската федерация по художествена гимнастика - Илиана Раева, разкри, че Катрин е играла с температура.

Здравословни проблеми имала и Владинова. Ден преди надпреварата Неви получила мощен зъбобол и се наложило да се подложи на намеса при чешки ортодонт. Въпреки това тя не се отказала от присъединяване.

На Тасева предстоят борби за медали и в четирите финала на обособените уреди, като на бухалки българката влиза с най-висока оценка. Калейн ще взе участие на обръч и топка, а Владинова на бухалки и лента.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР