Като запалени пиячи на кафе знаем, че най-хубавото капучино често

...
Като запалени пиячи на кафе знаем, че най-хубавото капучино често
Коментари Харесай

Когато размерът...на чашата за кафе има значение

Като запалени пиячи на кафе знаем, че най-хубавото капучино постоянно се сервира в по-голяма и по-широка чаша, до момента в който по-силното, по-горчиво еспресо нормално се предлага в дребна и тясна чашка. Оказва се, че размерът и на чашата (не единствено на други неща) има огромно значение.
 Кафето и каква е тайната на съвършеното еспресо
Как две чаши еднообразно еспресо да нямат друг усет

Учените дават нова формула за съвършената чаша кафе

Според изследвания, оповестени в списанието Food Quality and Preference, допустимо е формата и размерът на чашата за кафе да играят жизненоважна роля за това по какъв начин пиещите кафе възприемат усета на напитката си.

За да тестват тази своя концепция, откривателите демонстрират на 309 доброволеца осем онлайн изображения на разнообразни чаши кафе, като ги молят да класират чашите по това какъв брой ароматно, горчиво или сладко биха очаквали да е кафето им вътре във всяка една чаша.
 Снимка 472218

Участниците в плана са от няколко разнообразни страни, сред които Китай, Колумбия и Обединеното кралство. Всички доброволци в изследването удостоверяват, че чакат кафето в по-тесни чаши да бъде по-ароматно и да има по-горчив усет, като единомислещо се съгласяват, че кафето в по-големи чаши и с по-широк диаметър ще е по-сладко.

На базата на получената информация учените откриват, че заведенията, които оферират кафе, биха могли да се възползват от откритията на откриватели, с цел да задоволят по-добре упованията на своите клиенти и да не ги разочароват.
 Кафе с мед - защо да внимаваме
Какво би трябвало да знаем, в случай че пием кафето си с мед

Хранителни субстанции, калории и още нещо
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР