Като ученичка Ема Стоун прекъсва гимназия и заминава за Лос

...
Като ученичка Ема Стоун прекъсва гимназия и заминава за Лос
Коментари Харесай

Невероятно създание. Ема Стоун, която убеди Холивуд, че може да играе всичко

Като ученичка Ема Стоун прекъсва гимназия и отпътува за Лос Анджелис, уверена, че желае да стане актриса. Днес тя е една от огромните звезди на Холивуд, а новият филм с нея - " Клети създания ", беше един от най-очакваните тази година. Стоун е Човек на деня на Свободна Европа.

Едва на 34 години Ема Стоун към този момент има " Оскар ", БАФТА, " Златен глобус " и лична продуцентска компания. Неслучайно последният филм с нея в основната роля е един от най-очакваните тази година.

Става дума за новия филм на режисьора Йоргос Лантимос " Клети създания ", с който беше открит българският фестивал Синелибри на 6 октомври.

За него Лантимос получи огромната премия " Златен лъв " на Международния кинофестивал във Венеция.

" Централният воин е Бела Бакстър - едно необикновено творение, и тя не би съществувала без Ема Стоун, друго необикновено творение ", сподели режисьорът по-рано през септември при връчването на премията.

" Клети създания " споделя за жена, която е реанимирана от доктор експериментатор през 19 век, откакто се е самоубила. Лекарят заменя мозъка ѝ с този на нероденото ѝ бебе и тя стартира отначало живота си в тялото на възрастен и мозъка на новородено дете.

Сценарият е основан на едноименния разказ на Алистър Грей от 1992 година, а филмът е сниман във Англия.

Това е втората колаборация на Стоун и Лантимос след комедийната историческа драма " Фаворитката " с Оливия Колман и Рейчъл Вайс. За ролята си във кино лентата Стоун получава една от номинациите си за " Оскар ".

Стоун се бори за всички тези триумфи от дете. Тя е е родена през 1988 година в щата Аризона и мечтае да стане актриса от дребна. Още до момента в който е ученичка в гимназията, убеждава майка си да заминат дружно за Лос Анджелис, с цел да опита да пробие в Холивуд овреме.

След доста опити съумява да си завоюва функции в тийнейджърски комедийни филми. С годините се утвърждава като едно от най-големите имена в Холивуд и съумява да се преобрази в най-различни функции. През 2017 година е най-високоплатената актриса в света и е оповестена от сп. Тайм за една от 100-те най-влиятелни персони в света.

Освен за " Фаворитката " Стоун получава номинация за " Оскар " и за ролята на възстановяваща се наркоманка в " Бърдмен ".

През 2016 година печели премията за основна женска роля с присъединяване си в мюзикъла " Ла Ла Ленд ", където играе начинаеща актриса и си партнира с Райън Гослинг.

Ема Стоун дефинира себе си като сензитивен и обезпокоителен човек, само че споделя, че с времето е съумяла да употребява това в своя изгода, с цел да стане по-продуктивна и да цени живота си повече.

" Знаете ли, споделят, че тревогата е неспокойствие без мирис. Така че в случай че дишате през нея, тя се трансформира във неспокойствие ", споделя актрисата пред изданието Толкс.

През 2020 година Стоун дружно със брачна половинка си Дейв Маккари основава продуцентската компания Fruit Tree (Плодово дърво). Двамата имат едно дете.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР