Като търговски аташе на България в Лос Анджелис Любка Качакова

...
Като търговски аташе на България в Лос Анджелис Любка Качакова
Коментари Харесай

Калоян Методиев: Държавата плаща на Любка Качакова хиляди долари, а тя плаче да не я местят в Чикаго

Като търговски аташе на България в Лос Анджелис Любка Качакова е получавала хиляди долари от страната, заплащан е наемът на жилището й, както и мебелировката му, а тя стачкува, че я местят в Чикаго – това съобщи във Facebook Калоян Методиев, някогашен шеф на кабинета на Корнелия Нинова, а преди този момент шеф на кабинета на Румен Радев.

Качакова, която беше отзована като търговски аташе, разяснява, че това е станало по политически аргументи.

„ През май министърът на стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова организира онлайн среща с българските търговски аташета от целия свят. Постави им задания - главно да притеглят вложения в стопанската система, за което в действителност са изпратени. Някои по-напористи се изрекоха по настоящи проблеми, свързани с работата. Изявилата се през днешния ден по медиите Любка Качакова на два пъти взима думата, с цел да изясни какъв брой било зле ситуацията, какъв брой й било тежко, искаше още пари, с цел да си поръчва стопански разбори на външни консултанти и общо взето се подмазваше. “ – написа Методиев в обществената мрежа.

По думите му, разбор на икономическите аташета в Съединените щати е посочил, че най-голяма потребност от търговско-икономическа работа има в Чикаго, където има огромна българска диаспора и развъртян български бизнес. Имало е и писмо оттова с искане за откриване на такава работа.

„ Преценихме, че е по-целесъобразно за страната да преместим службата там. Съответно закрихме броя в слънчева Калифорния. След три дни в София долетя Любка Качакова. Започна, без уговорена среща, да идва в министерството от 8 сутринта и да виси в коридора, с цел да бъде върната в Лос Анджелис. Да притиска чиновници. На втория ден ме " прихвана " сутринта и влезе в кабинета ми с плач като близкоизточна оплаквачка. Дадох й салфетки. Реве и подрежда: " Детенцето ми, детенцето, какво ще стане с него... сама съм там. Мъжът ми е в България, а другото ми дете в Лондон. " И вие ли вие и подрежда... Реших, че детето е неработоспособен, или е болно, или е доста малко.
" Какво му е? ", попитах я с първи проблясъци на скрупули на съвестта.
" Ще му вземат работната виза. А визата е вързана с дипломатическия ми паспорт ", през плач продължи да каканиже.
В тоя миг изстинах. Попитах я: " А другите българи по какъв начин се оправят? " Не ме чу. Излезе и накара половин България да звъни по телефона да лобира за връщането й. “ – споделя Методиев.

„ Помните ли недоволствата й на срещата с останалите аташета, които деморализираше с претенциите си. Оказа се, че българската страна й заплаща апартамент в Лос Анджелис, отпуснати са й пари за цялостна покъщнина и предходната година са й преведени 20 хиляди $, с цел да си купи нов джип. " Детенцето " работи нещо в Холивуд.
Нямаше да се занимавам с сходни герои, на които съм се нагледал задоволително, само че го върша поради десетките почтени и съзнателни задгранични чиновници, които извършват почтено отговорностите си и носят изгоди за страната си.
Правя го, тъй като се чудя какъв брой би трябвало да си нахален и безочлив, с цел да излезеш по малкия екран, с цел да плюеш по министъра и мене, да се слагаш на " новата власт " и да използваш по най-безогледен метод страната. Това е една илюстрация за любкакачаковщината в нашето общество. Не желая да съм честен съдник, само че като поданик и жител не съм склонен такива хора да ме съставляват и да " доят " страната. “ – заключава някогашен шеф на кабинета на Корнелия Нинова в икономическото министерство.

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР