Като санитарна в МБАЛ Св. Иван Рилски“ в Горна Оряховица

...
Като санитарна в МБАЛ Св. Иван Рилски“ в Горна Оряховица
Коментари Харесай

От горнооряховската болница подпомагат семейството на разкъсаната от кучета жена

Като санитарна в МБАЛ " Св. Иван Рилски “ в Горна Оряховица е работила раздраната от кучета в Долна Оряховица 40-годишна жена . От лечебното заведение обявиха, че ще подкрепят финансово фамилията на починалата, съобщи сътрудник на " Фокус “ .

Все още няма информация за арестувани или за повдигнати обвинявания по отношение на трагичния случай, който се е случил през вчерашния ден сутринта. Жената е нападната от глутница кучета, за които се допуска, че са гледани от мъж от града, когато се е прибирала от нощно дежурство. От Окръжната прокуратура и полицията прецизират, че следствието продължава, като се вършат разнообразни експертизи и се водят разпити.

Официални сигнали за проблеми, провокирани от животните не са подавани, само че хората от региона споделят, че са се сблъсквали постоянно с животните. Това удостоверява и кметът на Долна Оряховица Йордан Байчев.

" При мен няма публично подадени тъжби за тези кучета, само че няма да си крием главата в пясъка – хората са ми споделяли. Аз съм идвал да приказвам, да упорствам, безусловно да се карам със притежателя на тези кучета – да не ги пуска безпризорно, след което той взима ограничения, прибира ги и очевидно след известно време отново ги пуска “, споделя кметът и добавя, че локалните управляващи са " с вързани ръце “ за сходни проблеми, защото на територията на община Горна Оряховица няма построен подслон.

Йордан Байчев съобщи и, че ще инициира среща с кмета на Община Горна Оряховица, с държавни институции, природозащитници и кметове на кметства, с цел да се откри решение на казуса и то неотложно.

" В момента ние сме с вързани ръце, безусловно единствено това можем да създадем – предизвестия “, изяснява още той.

В момента единственото законно деяние е да се алармира компанията, с която има подписан контракт, тя да вземе безстопанствените животни, да ги кастрира и обезпаразити, а по-късно още веднъж да ги върне на първичното им място.

Решението на казуса, съгласно кмета, може да бъде открито единствено в случай че проблематичните животни се гледат в подслон.

Дали ще има обвинявания по този случай, следва да разберем от контролните органи.

Луиза ТРАНЧЕВА
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР