Като пряк участник в разговорите за F-16, мога да кажа,

...
Като пряк участник в разговорите за F-16, мога да кажа,
Коментари Харесай

F-16 е най-подходящ за България

Като директен участник в диалозите за F-16, мога да кажа, че не е имало никакво съмнение, че това е най-подходящият аероплан за нашата страна. Това което получаваме си заслужава парите, това е цена съпоставима на цената, която заплаща Словакия. Трябва да подчертаем, че това е началото на една дълга процедура, създаване на едно ново качество на Военновъздушни сили. Това сподели в предаването " Офанзива " по Канал 3 вицепрезидентът на Асоциацията на Атлантическия контракт и някогашен дипломат на България в Съединени американски щати.

" Самолетната сага върви от 15 години. Ползите от сключването на контракта със Съединени американски щати за новите изтребители за армията ни са в това, че след дългогодишни опити да създадем стратегическа покупка в НАТО, това най-накрая ще се случи ", съобщи Поптодорова.

" Така, толкоз години по-късно, действително потвърждаваме къде сме в комплицираната геополитическа конюнктура. Това значи съгласуемост на нашата авиация с авиацията на останалите страни членки на НАТО, значи да попаднеш към една друга страна, към която до момента единствено номинално си принадлежал ", добави тя.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР