Като невиждана трагедия определя гръцката национална телевизия ЕРТ инцидента тази

...
Като невиждана трагедия определя гръцката национална телевизия ЕРТ инцидента тази
Коментари Харесай

Оцелели от трагедията край Гърция: Между 500 и 700 души е имало на корабчето

Като невиждана покруса дефинира гръцката национална телевизия ЕРТ случая тази заран с кораб с незаконни мигранти в интернационалните води край град Пилос на полуостров Пелопонес, при който починаха минимум 78 души.
Всичко по тематиката: Мигрантска рецесия 1131
Медията, представена от Българска телеграфна агенция, разкри, че съгласно избавени мигранти на борда на риболовния кораб „ Адриана “ е имало от 500 до 700 души, измежду които и дами с деца.

Тази информация допуска, че броят на жертвите ще се окаже по-голям.

По думите на Николаос Алексиу, представител на Гръцката брегова защита, мигрантите са от Сирия, Пакистан и Египет.

Спасителните интервенции, проведени от гръцките управляващи, ще продължат и през нощта с плавателни и летателни средства.

Двадесет и шест души са настанени в болница в град Каламата. Всички те са мъже, млади и на междинна възраст, с леки пострадвания или с хипотермия. Гръцкият президент Катерина Сакеларопулу беше на посещаване при тях.

Седемдесет и осем души се намират в пространства на бреговата защита и на следващия ден ще бъдат преместени в приемен център в село Малакаса в област Атика.

Трима души са отведени от пристанищните управляващи на Каламата за разпит.

Десетките открити тела се съхраняват от военноморските сили и се чака да бъдат превозени за съдебномедицинска експертиза в град Коринт.

Макар метеорологичните условия да са били положителни за корабоплаване, на борда на риболовния транспортен съд са се качили толкоз доста хора, че е нямало по какъв начин да не възникне някакъв проблем. Плавателният съд „ Адриана “ наподобява е тръгнал от град Тобрук в Либия и е плавал в продължение на четири дни, като крайната цел е била Италия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР