Като нелеп - така президентът на Българския футболен съюз Борислав

...
Като нелеп - така президентът на Българския футболен съюз Борислав
Коментари Харесай

Михайлов: Бях в прокуратурата по поредния нелеп сигнал

Като " безразсъден " - по този начин президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов дефинира сигнала от екипа на Димитър Бербатов, поради който беше разпитан в Софийска градска прокуратура.

Бившият вратар дава пояснения по тъжба за корист със служебно състояние и напън, сбъднат върху ръководителите на зоналните препоръки на БФС. В началото на месеца екипът на Бербатов, който изрази предпочитание да стане президент на централата, внесе подписка от 1/3 от клубовете у нас с готовност за привикване на ексклузивен избирателен конгрес през септември. Част от представителите им сигнализираха, че са били посъветвани да отдръпват поддръжката си към самодейността.

От БФС видяха пропуски в документите и отхвърлиха да свикат ексклузивен конгрес, акцентирайки дата за постоянен подобен - 18 март 2022 година Тогава ще завърши и четвъртият мандат на Борислав Михайлов.

" Прокуратурата е орган, който проверява всевъзможни сигнали. Бях там по следващия безразсъден сигнал от екипа на Бербатов, занесен от някогашен чиновник. Колкото повече издигаш хората и си потеглят, толкоз повече приказват нелепости против своите работодатели. Абсолютно несериозно е всичко. Няма място за терзание. Това не е методът. Човек или хора желаят да завоюват избори или власт, без да знаят по какъв начин по-късно ще ръководят и по какъв начин се печелят. Нямам право да приказвам, тъй като си има инспекция. Имаше авансово фотографи там и една телевизия. Хората си работят с по този начин наречените самостоятелни медии. Някой в миналото им бил споделил, че се оказва напън върху клубове. Това не е правилно, не се е случвало в никакъв случай. Последните три мандата съм избиран с над 85%. Няма сигнал от клуб, а от екипа на Бербатов. Това е следващото несериозно отношение към футбола, част от нападателната акция ", съобщи Михайлов въз основата в " Бояна ".

Снимка: Lap.bg

" Не воювам. Ние работим за футбола. Под напън или не Агенцията отхвърли да впише нашия Конгрес. Ние ще го впишем. Конгрес не се прави от днеска за на следващия ден, прави се 1-2 месеца. Има доста документи, свързани с дневния ред. След 100 години ще има отново БФС. Кой ще е президентът, ще изберат хората. Ние работим за бъдещето на футбола ", добави Михайлов.

В края на 2019 година той подаде оставка като президент на БФС. Ден, откакто Бербатов разгласи, че ще се кандидатира за президент на централата през май 2021 година, Михайлов отдръпна оставката си и изрази желание да довърши четвъртия си мандат.

Снимка: Lap.bg

" Не четете ли вестници? Призивите към президента, към министър-председателя? Не мога да разясня от кое място идва натискът. 18 март по този начин или другояче ще има Конгрес и освен това постоянен, какъвто всички футболни хора заслужават. Искането за прекратяването на мандат е срещу устава. Мандатът е 4-годишен и може да бъде преустановен при три хипотези единствено, а не тъй като някой е решил, че би трябвало да има ексклузивен конгрес. Прокуратурата е орган, който би трябвало да ревизира всичко. Те отхвърлят да впишат свикания Конгрес. Регистърът би трябвало да записва обстоятелства, а не да дава претекстове от една страница, написани от ваши сътрудници. Ще привиквам Конгрес, до момента в който въпросната организация реши, че всички документи са изрядни, с цел да може хората да се провеждат. ", сподели още Михайлов.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР