Като лакърдия определи случващото се във Висшия съдебен съвет (ВСС)

...
Като лакърдия определи случващото се във Висшия съдебен съвет (ВСС)
Коментари Харесай

Пеевски определи като лакърдия случващото се във Висшия съдебен съвет

Като " лакърдия " дефинира протичащото се във Висшия правосъден съвет (ВСС) депутатът от Движение за права и свободи Делян Пеевски. Лаконичният си коментар той направи в коридорите на Народното събрание в отговор на журналистически въпрос.

Вчера Пленумът на Висш съдебен съвет прекъсна съвещанието си по процедурата за предварително освобождение на основния прокурор Иван Гешев. То ще продължи на 12 юни сутринта. Кадровиците заседаваха повече от 13 часа.

Процедурата стартира след отправено предложение от четирима членове на Прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет поради изявление на Гешев от 15 май по време на конференция, на която употребява израза „ политически отпадък “, с което съгласно тях се уронва престижът на правосъдната власт.

ВСС изслуша заместител основния прокурор и шеф на Националната следствена работа (НСлС) Борислав Сарафов, зам.-директора на Национална следствена служба Ясен Тодоров и служителя от пресцентъра на прокуратурата Марчела Панталеева. Също по този начин приключи процедурата по освобождение на основния прокурор по друго искане на членове на Прокурорската гилдия, защото те го отдръпнаха.

На идващото съвещание на Висш съдебен съвет се чака да бъде изслушан и заместител основният прокурор Даниела Машева за събития, случили се преди конференцията на оперативка при основния прокурор.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР