Като износител на енергия Русия "се възползва от по-високите цени

...
Като износител на енергия Русия "се възползва от по-високите цени
Коментари Харесай

Шефът на комисията по енергетика в Бундестага за енергийните санкции срещу Русия: Това е харакири!

Като експортьор на сила Русия "се възползва от по-високите цени и към този момент е намерила нови благоприятни условия за експорт в Индия и Китай ", показва политикът
Споразумение с Русия може бързо да стабилизира доставките на сила и няма да пречи на Украйна, показва Клаус Ернст. Нито доста немски жители, нито немската промишленост ще преживеят идната зима без някакви загуби, написа Клаус Ернст, началник на комисията по енергетика и климат на Бундестага и някогашен ръководител на Лявата партия, в публикация за Berliner Zeitung. Според него инфлацията в Германия се дължи на първо място на възходящите цени на силата.

"Вече освен хората с ниски приходи се опасяват да погледнат касовата записка от бензиностанция или супермаркета ", отбелязва политикът, съобщи Russia Today. В същото време те към момента не са видели "реалните сметки ". Ще ги получават чак с годишната записка от комуналните сдружения. "Призивите на държавното управление за ограничения за икономии са чист цинизъм. На мнозина към този момент нищо не им е останало ", предизвестява Ернст.
"Енергийните наказания против Русия се оказаха сериозна неточност! Голяма криза е неизбежна. В енергийния бранш икономическият спад се дължи на първо място на глобите против Русия, както и на изказванията, че съветските енергийни доставки ще бъдат прекъснати без значение от съществуващите съглашения или контракти. Разширяването на потреблението на възобновима сила допустимо най-скоро е вярното нещо; също по този начин има смисъл да се диверсифицира вносът на сила. Застрашаването на енергийните доставки на най-голямата стопанска система в Европа обаче е харакири, то вреди на жителите и промишлеността и не оказва помощ по никакъв метод на Украйна ", отбелязва политикът.
Напротив, като експортьор на сила Русия "се възползва от по-високите цени и към този момент е намерила нови благоприятни условия за експорт в Индия и Китай ", сподели Ернст. Според политика през първата половина на 2022 година остатъкът по настоящата сметка на платежния баланс на Русия се е утроил по отношение на същия интервал на предходната година. Той акцентира: "Не би трябвало да чакаме, че вследствие на нашите наказания спорът ще завърши по-бързо. "

Не се увенчаха с триумф и "трескавите опити " на министъра на стопанската система напролет в кратковременен проект да размени петрола и газа от Русия с доставки от други страни. В най-хубавия случай първите доставки ще бъдат през 2024 година За Шведт и намиращата се там рафинерия, която ще бъде отрязана от доставките на съветски нефт по решение на федералното държавно управление, а не поради понижаване на доставките от Русия, "все още не се вижда действителна опция ", сподели Ернст. Сериозни последствия заплашват освен работническия колектив на предприятието, само че и цялото енергоснабдяване на Източна Германия.
Според Ернст, дебатът за удължение на живота на атомните електроцентрали няма да реши казуса, нито пък полемиките за рестартиране на централи, захранвани с въглища. Допълнителното произвеждане на електрическа енергия няма да може да размени съветските енергийни източници. "Отрицателните последствия за постигането на нашите климатични цели също вършат този път подозрителен, само че той наподобява допустим за зелените политици ", твърди политикът.
Ернст продължава: "Как другояче можете да осигурите енергийни доставки, с изключение на посредством директни договаряния с Русия? Да нарушаваш договорите посредством личните си наказания, до момента в който очакваш Русия да ги съблюдава, е политическа нелепост. Фактът, че Русия към момента прави доставки, е много неочакван. Необходимо е да се отстрани табуто от "Северен поток 2 ". Защо, съгласно Хабек, ще се усили зависимостта от съветския газ, в случай че част от него минава през „ Северен поток 2 "?
"Изкопаеми енергийни източници на рационални цени ще са нужни още дълго време. Споразумение с Русия може бързо да стабилизира доставките на сила, да ги усили и по този метод да докара до спад в цените на силата. Това до известна степен би предотвратило възможна "гореща " есен и студена зима – и няма да пречи на Украйна! ", обобщава Ернст в своя публикация за Berliner Zeitung.
Източник "Труд "

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР