Автор: obektivno.bgРъководителят на Командването за специални операции на САЩ генерал-лейтенант

...
Автор: obektivno.bgРъководителят на Командването за специални операции на САЩ генерал-лейтенант
Коментари Харесай

Американски командир се изпусна за британските специални части в Украйна, АП изтри „британски“

Автор: obektivno.bg

Ръководителят на Командването за специфични интервенции на Съединени американски щати генерал-лейтенант Брайън Фентън, без да желае, призна, че на територията на Украйна работят английски специфични елементи. Той направи такова изказване в интервю за Асошиейтед прес (АП). След като Business Insider публикува новината и потърси Пентагона за коментар, думата „ английски “ беше изтрита.

Фентън съобщи, че Съединени американски щати, „ откакто са се поучили от войната в Украйна, възнамеряват да преструктурират специфичните си сили “. В същото време той увери, че американските войски не работят на територията на тази страна.

Според него въоръжените спорове стават все по-високотехнологични, тъй че може да се наложи попълване на подразделенията на въоръжените сили на Съединени американски щати с киберексперти.

„ Тези хрумвания се появиха от поуките, извлечени от опита, насъбран в Украйна, основно през очите на нашите английски сътрудници за специфични интервенции. Те освен го направиха в своите обединения, само че доста бързо осъзнаха, че се нуждаят от други детайли от обединените си сили “, добави американският боен пълководец.

След публикуването на изявлението материалът е редактиран и думата „ английски “ към този момент не се загатва в него. В изявлението е оставено единствено „ сили за специфични интервенции “, без да се упоменава кои.

Американското издание Business Insider изиска коментар по този въпрос от министерството на защитата на Съединени американски щати.

„ Това е дългогодишна политика на поредни държавни управления да не разясняват специфичните сили на Обединеното кралство “, отговори Пентагонът.

Както Обективно.БГ съобщи през декември 2022 година, английски командоси са били ситуирани в Украйна и са взели участие в поредност от интервенции с „ висок риск “. Кралските морски пехотинци са взели участие в „ дискретни интервенции “ и са изпълнявали задания в „ извънредно сензитивна среда “, заяви генерал-лейтенант Робърт Магован, заместник-началник на щаба на защитата на Англия и някогашен началник на Кралските морски пехотинци.

Британското министерство на защитата публично поддържа версията, че дребен контингент английски боен личен състав е ситуиран в Украйна, с цел да охранява английското посолство в Киев и да поддържа дипломатическото наличие на държавното управление там.

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР