Като изключително грубо посегателство върху конституционни правомощия на конституционно създадени

...
Като изключително грубо посегателство върху конституционни правомощия на конституционно създадени
Коментари Харесай

Бивш конституционен съдия: При служебен кабинет мораториумът спира да действа

Като извънредно жестоко посягане върху конституционни пълномощия на конституционно основани органи дефинира някогашният парламентарен арбитър проф. Пламен Киров пред БНР наложения с решение на Народното събрание мораториум върху дейностите на разнообразни органи на властта.
Решението на Народното събрание за налагане на мораториум от 22 април и е несъмнено политическа и юридическа неточност, посочи Киров, който е учител по конституционно право.
 Конституционният съд образува дело по жалбата на ГЕРБ против мораториума Конституционният съд образува дело по жалбата на ГЕРБ против мораториума
Конституционният съд образува дело по настояването на ГЕРБ за определяне на противоконституционност на решението на Народното събрание да наложи...
" Това решение в действителност постанова мораториум върху дейности на всички държавни органи, а освен върху държавното управление в оставка. Президентът не може да назначи никой от органите, планувани в закони, самото Народно заседание не може да назначи специалисти към комисиите и така нататък "
С акта на назначение на служебно държавно управление това решение стопира да работи, посочи преподавателят.
Според него Радев би трябвало неотложно да връчи втория мандат след заявката, че той няма да се реализира от втората политическа мощ - " ИТН " (ИТН).
" Посоченият от парламентарната група на тази партия претендент за министър-председател ще изиграе ролята на пощенски гълъб. Формално ще одобри мандата и незабавно ще го върне. В този смисъл президентът няма какво към този момент да чака. Практически президентът към този момент няма потребен ход. Той би трябвало да работи неотложно ", сподели проф. Киров.
 Депутатите одобриха мораториум върху дейностите на държавното управление след кавги Депутатите одобриха мораториум върху дейностите на държавното управление след кавги
Парламентът наложи мораториум на избрани дейности на държавните органи. " За " плана на решение гласоподаваха единомислещо 151 национални пре...
Като консултант на президента Георги Първанов той съобщи, че има огромна разлика в разположението на силите и взаимоотношението им в Народното събрание, в който се сътвори Тройната коалиция и настоящия.
" Колкото и да бяха на противни отзиви и да отстояваха разнообразни визии за бъдещото ръководство, въпросните три политически партии си говореха между тях. Лидерите поддържаха някакви контакти, даже можеха да изпият едно кафе дружно. Докато тези сега в Народното събрание не си приказват, като се изключи ругателствата, които следим в пленарната зала ", сподели проф. Киров.
Според него неналичието на разговор стопира сходен вид на коалиция за сегашния парламент.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР