Като хронично рецидивиращо заболяване, псориазисът протича с отчетливи периоди на

...
Като хронично рецидивиращо заболяване, псориазисът протича с отчетливи периоди на
Коментари Харесай

Минерални бани - роля при лечение на псориазис


Като хронично рецидивиращо заболяване, псориазисът протича с отчетливи интервали на ремисия и обостряне на признаците . Изявите на болестта се изострят осезаемо през есента. В изискванията на изсъхнало и студено време освен кожните прояви са по-редовни и тежки, само че се утежняват недоволствата и от най-честото съпътстващо псориазиса положение – псориатичен артрит .

Мрачното време и по-трудното справяне със напрежението през есента в допълнение отежняват здравословните проблеми на пациентите, защото стресът е главен дразнещ фактор за обостряне на псориазиса. При съществуването на всички тези особености, минералните бани през есента се явяват лечебен способ с удобен резултат върху всички съпътстващи псориазиса прояви.

Минералните бани са главен прийом в балнеолечението , а българската дерматологична процедура е измежду пионерите във внедряването на този прийом при лекуването на псориазис. Редовните минерални бани, изключително през есента, са най-препоръчваният и сполучлив способ за удължение интервала на ремисия на всички псориатични прояви.

Като опция на лекуването на псориазис с медицински средства , минералните бани оферират доста по-комплексен резултат. Процедурите с богато минерализирана вода работят в четирите най-важни посоки, търсени при лекуването на псориазис:
Снемат стреса; Намаляват възпалението на кожата и редуцират колониите на бактериите, които обитават кожата и може да отключат нови възпаления; Подобряват циркулацията на кръвта в зоната на кожата; Повлияват добре ставите и успокояват болката в тях;

Свързани публикации.. Балнеолечение и лечебната мощ на минералната вода 0 Серни бани – при ставни болки и освен 1 Лечение и профилактика с минерална вода 1

Ясно е, че минералните бани оказват помощ както за угнетяване на отключващите псориазис фактори, по този начин и за непосредствено преодоляване на

кожните и артритните псориатични прояви. Прилагано постоянно, балнеолечението способства за доста оредяване на пристъпите на псориазиса. Така всеки пациент, лекуван с минерални бани, може да се радва на по-дълги интервали на изчистена от плаки кожа и безболезнени стави.

Балнеоложката процедура демонстрира, че в границите на триседмично лекуване с минерални бани може да се реализира над 50% усъвършенстване на положението при пациенти с псориазис. Като най-ефикани се предлагат процедури с минерална вода, богата на сяра и серни съединения , които дават най-голям резултат за трайно изчистване на кожата.

Местата у нас, където може да се употребява силата на минералната вода за лекуване на псориазис, са доста и всеки пациент може да се възползва от тях за сполучливо преодоляване на честите прояви на болестта през есента.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР