Като български производител на супер автомобили, Sin Cars се доверяват

...
Като български производител на супер автомобили, Sin Cars се доверяват
Коментари Харесай

Разкош за българския супер автомобил Sin R1

Като български производител на супер коли, Sin Cars се доверяват на родното арт студио Vilner. Заданието: планиране и правене на интериора на супер спортния Sin R1. Vilner обаче не е първият избор на русенската компания. Няколко години по-рано друго българско ателие се захваща с плана, само че резултатите се оказват незадоволителни и неотговарящи на условията на Росен Даскалов, създателя на Sin Cars.

Кокпитът би трябвало да бъде направен в къс период (по-малко от два месеца) и на международно равнище. Vilner обаче приема предизвикването, тъй като към този момент имат задоволително опит с създаването и изработването на цялостни интериори за други международни производители на екзотични коли, като испанските AD Tramontana и хърватските Rimac Automobili.

Колата идва при Vilner с безусловно гол кокпит. Таблото, централният тунел, корите на вратите, таванът и седалките са в недопечен тип под формата на съставни елементи от въглероден композит. Цялостният дизайн е решен за няколко дни, като особено време е отделено на проектирането на седалките, които би трябвало да бъдат по едно и също време комфортни, поддържащи и надалеч не на последно място - стилни. Ателието създава няколко прототипа, преди да се стигне до финалната версия. Всеки един от разновидностите е тестван в продължение на няколко дни каране на писта, с цел да се подсигурява удобството и функционалността на обгърнатите с кожа и алкантара карбонови корита.

Кожа и алкантара са употребявани и за покриването на съвсем всички съставни елементи и области от кокпита, даже подът на Sin R1 е облицован с алкантара, под която е сложена специфична изолираност. Воланът е тази част, чиято функционалност изисква освен да бъде моден, само че ергономичен и резистентен. За обръча е употребена висококачествена кожа, а въглеродните приложения са дело на Sin Cars.

Изключително прелестен и забележителен подробност е тъй наречените “fire wall”, преградата разделяща кокпита от двигателния отсек. При Sin R1 тя също е карбонова, само че Vilner я тапицират с композиция от алена кожа и черна алкантара, която кореспондира със седалките. Петточковите червени колани приключват мощното и ефектно лъчение на салона, който е изпълнен и с изключителни елементи. Обърнете внимание на козирката над спортния цифров апарат: тя е формирана от въглеродни влакна, само че облагородена с кожена линия с противоположен тегел, а от долната и страна е положена алкантара в три цвята, които сформират българския народен байрак. Елементът единствено по себе си е произведение на изкуството, като сходна подробност и препратки сме привикнали да виждаме при продуктите на Pagani. Болтовете с надписи Sin Cars също припомнят на колите на Хорацио Пагани.

Уточнението е, че R1 е оборудван със 7,0-литров V8 атмосферен мотор, генериращ 550 к.с. и 650 Нм, които задвижват задните колела чрез 6-степенна механична скоростна кутия.

Четете още:

Още вести може да откриете на нашата Фейсбук страница ТУК

18 км въглеродна нишка за разработване на тази карбонова джанта

Mercedes GLK/GLC доближи границата от 1 000 000

Усъвършенстван дизел и 9-степенен „ автомат” на Honda Civic
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР