Категорична победа в клас SuperBike1000cc. записа Мартин Чой ( ЕКО

...
Категорична победа в клас SuperBike1000cc. записа Мартин Чой ( ЕКО
Коментари Харесай

Мартин Чой започна с победа в Плевен

Категорична победа в клас SuperBike1000cc. записа Мартин Чой ( ЕКО БМВ Министерски съвет 77 Рейсинг тийм) в деветия кръг на BMU European championship 2022, който е част и от календара на Републиканския ни пистов шампионат. На летищен комплекс Долна Митрополия, Плевен най-хубавия ни мотоциклетен играч не даде късмет на съперниците в съботното съревнование и победи като водач след изминаването на 12-те обиколки. Въпреки, че конкуренцията беше рестартирана един път, Чой без проблеми видя карирания байрак оставяйки след себе си на 14.1 секунди втория Димитър Митов ( България, БМВ) и задатък от 14.9 секунди пред другия ни съотечественик Милен Георгиев ( Ямаха) наредил се на третата позиция. Словенецът Давид Божич, който е след Чой в генералното класиране за шампионата финишира на 5-то в днешната конкуренция край Плевен.

„ Стана доста забавно съревнование. Радвам се, че победих и съм водач в подреждането на BMU Европейския и Републиканския ни шампионат. Това беше и поставената цел за през днешния ден, а и за на следващия ден. Хубаво е, че не валя и пистата беше суха, уповавам се и в неделния ден изискванията да бъдат съвършени. Благодаря на публиката за поддръжката и нека на следващия ден да има повече фенове в местата за почитатели към пистата. Ще чакам на шатрата на ЕКО всеки, който желае фотография или подпис от мен в часовете до надпреварата “, показа минути след днешната победа Мартин Чой.

Неделният старт в клас SuperBike1000 кубически сантиметра ще стартира в 14:30 часа, а входа за аудитория на летищен комплекс Долна Митрополия, Плевен е свободен.  
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР