Каталунските власти призоваха кралския дворец в Мадрид да премахне от

...
Каталунските власти призоваха кралския дворец в Мадрид да премахне от
Коментари Харесай

Каталуния призова испанския дворец да махне от сайта си снимки с пострадали при атентата деца

Каталунските управляващи приканиха кралския замък в Мадрид да отстрани от уеб страницата си фотоси с потърпевши при атентатите деца и младежи, заяви ТАСС, като се базира на организация Европа Прес.
 
След офанзивите в Каталуния крал Фелипе Шести и брачната половинка му Летисия посетиха болничното заведение, където се намираха ранените в терористичните актове. По-късно в уеб страницата на двореца и обществените мрежи бяха оповестени фотоси, на които кралската двойка беседва с пациенти. На част от тях участват деца и младежи.
 
Каталунските управляващи изпратиха до двореца писмо с молба за свалянето на тези фотоси от Мрежата. Регионалното държавно управление припомня, че потреблението на фотоси на малолетни, претърпели сходни събития, е неразрешено от закона за отбрана на правата на децата.
 
Властите в Барселона оповестиха, че ще засилят полицейското наличие край огромни туристически обекти в града като базиликата " Саграда фамилия ", както и на спортни и културни събития, съобщи Франс прес. Ще бъде нараснала сигурността на летището и на гарите, край най-важните туристически забележителности и на прояви, където се стичат доста хора, като футболни мачове, концерти или демонстрации, разясниха те.
 
Край Лисабон бяха заровени две португалки, починалите при атентата в Барселона - 74-годишна жена и 20-годишната й внучка. На погребението участваха португалският президент Марселу Ребелу де Соуза и министър председателят Антониу Коща, само че без да вършат изказвания.
 
Същевременно френски следователи се пробват да схванат за какво колата, употребена от нападателите в Камбрилс, се е намирала в региона на Париж на 11 и 12 август, съобщи Франс прес.
 
Засега е открито, че в колата Ауди А3 е имало двама или трима от души, които се обитавали в хотел в Малакоф южно от Париж и след това са посетили прочут брой места, сподели парижкият прокурор Франсоа Моленс, съобщи Франс прес. Прокурорът сподели, че както наподобява става дума за двама или трима от обвинените нападатели от Каталуния, само че това към момента би трябвало да бъде доказано, добавя ДПА.
 
Френски издания оповестиха, че колата е била засечена от полицейска камера за превишена скорост в региона на Париж на 12 август, като тогава в нея е имало четирима души.
 
На среща във френската столица с испанския вътрешен министър Хуан Игнасио Соидо френският вътрешен министър Жерар Колон сподели по-рано през днешния ден, че някои от мъжете, обвинени за нападенията в Испания, са посетили региона на Париж два дни преди тях, съобщи Асошиейтед прес.
 
Той също сподели, че френски следователи се пробват да открият за какво тези хора са били в Париж и какво са правили в региона на Париж.
 
Представител на швейцарската федерална полиция пък сподели, че минимум един от обвинените за офанзивите в и край Барселона е прекарал една нощ в Цюрих предходната година.
 
Говорителката на федералната полиция Кати Маре сподели, че към този момент претекстовете за тази аудиенция на обвинения не са известни и следователи се пробват да ги открият. Тя добави, че обвиненият може да е бил придружаван от още един човек по време на престоя си в хотел в Цюрих.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР