Катаджии спрели голфа им за проверкаДвама от най-издирваните от МВР

...
Катаджии спрели голфа им за проверкаДвама от най-издирваните от МВР
Коментари Харесай

Бомбаджия на банкомати скочи в ледените води на Струма

Катаджии спрели голфа им за инспекция


 08_1_191519 Двама от най-издирваните от Министерство на вътрешните работи мъже бяха хванати след инцидентна пътна инспекция. Красимир Йорданов-Джонката (40 г.) и Кирил Микев-Свещичката (35 г.) бяха търсени от 75 дни къде ли не за взривени банкомати в София и страната. Те били засечени малко след среднощ през вчерашния ден. Двамата пътували с “Фолксваген Голф ”от пернишкия кв. “Църква ” към село Студена.

Катаджии вдигнали стоппалка за инспекция. Голфът обаче спрял чак след 150 метра. От него изскочили Джонката и Свещичката и хукнали да бягат – прескачали ограда, бягали през дворове. Преследването траяло към час, споделиха от Министерство на вътрешните работи. В гонката се присъединили униформени от две полицейски ръководства в Перник. Един от апашите бил арестуван на улицата. Другият пък скочил в ледените води на р. Струма и се опитал да се потопи, с цел да не бъде открит. Полицаите обаче съумели да го извадят и го оковали с белезници.

Джонката и Свещичката към този момент са с повдигнати обвинявания, споделиха от прокуратурата. Двамата бяха оповестени за търсене на 9 ноември м. година Тогава те и още двама техни приятели взривиха със сбит въздух банкомат в Сапарева баня. Край село Боснек, на връщане към родния им град Перник, Кирил Микев, Красимир Йорданов и Тодор Богданов попаднаха на полицейска обсада. С джипа си БМВ се хвърлиха в дере и избягаха в гората.

За издирването им бяха пратени спецчасти, само че без резултат. Полицаи заловиха съучастника им Господин Динев, който бе упрекнат за кражбата на джипа БМВ, който бил употребен от бандата, както и че бил “отцепка ” при гърмежа в Сапарева баня. Продължава издирването на Тодор Богданов.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР