Каспър Рууд сякаш сам до голяма степен предначерта ранното си

...
Каспър Рууд сякаш сам до голяма степен предначерта ранното си
Коментари Харесай

Рууд след отпадането: На тревата трябва да забравя всичко научено през последните 20 години

Каспър Рууд като че ли самичък значително предначерта ранното си отпадане на Уимбълдън, защото не изигра нито един предварителен мач преди шампионата и самичък показа, че по това време на годината избира да си почива, защото тревата е подобаваща за игра на голф, само че не и за тенис.

В последна сметка разумното се случи и финалистът от Ролан Гарос напусна третата " мейджър " конкуренция през сезона още във втори кръг, а това се случи по изключително противен метод, защото той беше надвит от международния номер 142 Лиам Бруди, който се включи в шампионата посредством " уайлд кард " и даже съумя да спечел петия сет на нула.

Впоследствие скандинавецът за следващ път засегна своите проблеми при играта на тревни кортове и показа какъв брой в действителност друг е тенисът на тази повърхнина:

" Да стартираме с това, че за пръв път стъпих върху тревата, когато бях на 16 години. Преди това нямах никакъв опит, тъй като в Норвегия няма тревни кортове. Рафа е мой кумир от дете, тъй че постоянно се стремях към това да бъда мощен на клей и да развия мощен топспин в ударите си. Самият Надал също по никакъв метод не е тревен състезател, само че има извънземен борбен дух и спортни качества, които му разрешиха на два пъти да завоюва Уимбълдън.

Тук топспинът ми въобще не е ефикасен, а Лиам има голям опит на трева и сваляше топката доста ниско, което ми създаваше проблеми. Учил съм се по какъв начин да играя тенис по даден метод през последните 20 години и тук внезапно би трябвало да не помни всичко това. Не мога просто да се събудя и да си кажа, че през днешния ден ще играя по-плоско. Това е непрекъснат развой и към този момент ми е в действителност мъчно да пренастроя играта си към тревната настилка, само че ми се желае един ден да се показва добре тук, тъй като обичам това толкоз особено за тениса място, на което се поставят всички вероятни грижи за нас и постоянно има страхотни нови усъвършенствания " - съобщи трикратният финалист в Големия шлем.

Източник: GoTennis.Ru

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР